petshop
petshop

                   

  1. Türkiye'nin en büyük Muhabbet Kuşu Forumuna Hoşgeldiniz
    Eğer sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, lütfen öncelikle Forum Kurallarını okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
    Eğer zaten kayıtlı kullanıcı iseniz, lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile, Giriş yapınız. (Sitemize üyelik ücretsizdir)

    Notu Gizle

Arılar Balı Nasıl Yaparlar ?

Konusu 'Doğada Yaşayan Diğer Hayvanlar' forumundadır ve muhabbetkusu tarafından 25 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. muhabbetkusu
    Çevrimdışı

    muhabbetkusu Administrator
    Yönetici Administrator

    Katılım:
    16 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.084
    Beğenileri:
    11
    Bal dünyada en çok tüketilen, sahtesinin oldukça az bulunduğu organik bir üründür. Bir çok hastalığa iyi geldiği bilinen balın ne zamandan beri insanlar tarafından kullanıldığı bilinmemekte. Ancak Mısır piramitlerinde bulunan bal kovanları tarihin eski çağlarından beri kullanıldığını ortaya koymaktadır.

    Bal arıların çiçek ve meyve tomurcularından alıp yuttukları nektarı bal midesi denen organlarında intervaz enzimi ile kimyasal değişime uğratarak kovanlara yerleştirmesidir. Kovanlara yerleştirilen üzeri mum kaplı kapakla örtülen bal, arıların yaptığı özel havalandırma sistemi ile bilinen kıvamına gelir.

    Balın rengi, şeker dengesi ve tadı arıların topladığı nektarların özüne göre değişir. Bu nedenle dünyanın her yerinde balın tadı farklıdır. Balın kokusu çiçeklerin de koku vermesini sağlayan volatin maddesinden gelir. Arılar tüm nektarın sadece küçük bir kısmını bala dönüştürebilirler.

    [​IMG]

    Balı normal şekerden ayıran içeriğidir. Bal normal şekerin aksine sindirime gerek duymaz. Çok hızlı bir şekilde kana karışır. Bu nedenle balyiyen bir insan çok kısa sürede şekerinde yükselme yaşayacak ve canlanacaktır.

    Bal yüzyıllardır hastalıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Bazı hastalıklardan mucizevi etkiler göstermiştir. Özellikle böbrek hastaları için balın yeri çok ayrıdır.

    Son yıllarda piyasada sahte bal ile ilgili haberler bulunmakta. İnsanların çoğu sahte balın neden üretildiği konusunda tereddütler yaşamaktalar. En çok yapılan bal sahtekarlığı çiçek balının içine çam balı karıştırılmasıdır.

    Çam balı çiçek balının aksine arıların değil çam ağacında yaşayan bir böceğin ürettiği bir baldır. Sadece Türkiye ve Yunanistan’daki çam ağaçlarında oluşur. Çam balı çiçek balına göre biraz daha ucuzdur. Bu nedenle çiçek balına çam balı karıştırılması özellikle ülkemizde sıkça görülen bir sorundur.

    Sahte bal ise bal yerine glükoz tarzı maddelerle karışıma bal tadına benzer bir tad verilmesidir. Bu bir bal tüketicisi tarafından rahatlıkla anlaşılabilir.
     
  2. Mehmet GÜNEY
    Çevrimdışı

    paylaşım için tşklr. Gercekten artık bal yemeyi bile bıraktık sahte balmı diye tedirgin oluyoruz alamıyoruz ...
     
  3. Mert KOZALI
    Çevrimdışı

    Mert KOZALI New Member

    Katılım:
    28 Şubat 2013
    Mesajlar:
    663
    Beğenileri:
    0
    Muhammet abi ben çam balınıda arıların yaptığını düşünüyordum bilgilendirme için teşekkürler
     
  4. Berrin YASMİN
    Çevrimdışı

    Berrin YASMİN New Member

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    1.462
    Beğenileri:
    0
    Paylaşım için teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş