Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Kuş kötü olmuş evet doz ayarlamasını iyi yaparsan sıkıntı olmaz. Baytril geniş senktumlu bir antibiyotiktir.
Kullanımı 100ml içme suyuna 0.5ml olarak takviye yapılarak kullanılır tedavi sonrası mutlak 2 Gün Probiyotik 2 Gün Multi Vitamin takviyesinde bulunulması gereklidir... İlaca veterinerin önerdiği süreç boyunca kullanın öncesinde bırakmayın ortalama kullanımı 3-5 gündür
kuş hastalıkları insana bulaşmaz. kullanımı şekli aynıçocuklara bulaşır mı demek istediniz yoksa kullanım şekline mi çocuklarım çok içli dışlı kuşla
Benim merak ettigim bir husus var. Normalde antibiyotiklerin dozunun seyri oldukca önemli, yani bir gün az bir gün cok olmamali. Icme suyuna da karistirilinca, kusun yeteri kadar antibiyotigi o gün aldigindan nasil emin olabilecegiz? Örnegin insanlarda 8 saat arayla alinmali deniyor, 2-3 saatlik sapmalar bile problemlere yol aciyor, dogru kabul edilmiyor. Internette biraz bakindim, özel bir siringa ile direkt olarak kusun gagasina suyla karistirip enjekte edilmesi gerektigi söylenmis.
Ayrica bu kusun su an gercekten antibiyotik ihtiyaci var mi? Varsa kac gün var? 3 gün mü? 5 gün mü? yoksa 10 gün mü (maksimum kullanim süresi 10 gün deniyor). Bu da cok ayri bir husus.
Selcuk YÜKSEL güzel bir antibiyotik önermis, Kahraman KÖROGLU da genel kullanimini güzelce yazmis fakat atlanan noktalar var gibi. Bence kuslardan anlayan bir veterinere kisaca bir götürüp gösterseniz cok daha iyi olur, kusun da ''kul hakki''na girmemek lazim diye düsünüyorum.
Bu konuda tam olarak aydınlatacak olanlar sadece Veteriner Fakulteleri zaten, diğerleri fazla anlamaz kaba taslak konuşurlar hastalık ne olursa olsun standart ilaçları verir gönderirler genelde yaşanan durum budur. Ben genel kullanımı anlattım ilacın kendim en son çare olmadı sürece bu ilacı kullanmıyorum zaten artık gitti gözü ile baktımız kuşlarda kullanıyorum, onun süreside iyileşirse iyileştikten sonra 2 gün daha devam ediyoruz buda ortalama 5-7 gün sürüyor ve ardından mutlak ama mutlak probiyotik ve vitamin takviyelerinde bulunuyoruz ve protein ağlıklı dengeli beslenme ile toparlanmasını sağlıyoruziçimden geçen soruları sormuşsunuz ustalar cevap verecektir diye umut ediyorum
bana sorduğunuz kısmını da şöyle izah etmeye çalışayım
5 tane veteriner gezdim
birine baytril %2.5 istiyorum dedim biri o yok bu var dedi fiyatı 10 liraydı az daha alıyordum ama vazgeçtim başka bir vetrinerde de baytril yoktu o ilaçtan vardı sordum önceki bu muadil dedi sonraki o çok fazla gelir kullanılmaz dedi yani özetle bu forumdaki insanlara daha fazla güveniyorum çünkü 25-30 liralık kuş ölse ne olur ölmese ne diye düşünmüyorlar
veterinerlerden başka iki ihtimal daha var biri hayvan barınağındaki veterinerlerden yardım istemek ikincisi veterinerlik fakültesi onlarda da nasıl bir muameleyle karşılaşırım bilmiyorum ve burası Erzurum hava sıcaklığı -3 -5 olunca bugün hava güzel diyoruz çıkarmaya korkuyorum tabi bunlara ek olarak maddi boyutu da cabası...
Abi merhaba.
Oda sıcaklığı ve ışıkların kapanma saati dikkatimi çekti.
Ortalama oda sıcaklığı örneğin 15 dereceye kadar düşerse ne gibi sorunlar olur?
Ayrıca kaç saat aydınlıkta kalmaları gerekir ve karanlık olduğu zaman gece lambası vb bir aydınlatıcıya ihtiyaç varmıdır?
Vereceğin değerli cevaplar için şimdiden teşekkürler abi.
hello world!
Kuşunuzun son durumu nedir 9 saat aralıksız değil tabiki. Ama doğadaki kuşlar hava kararınca uyur güneş açınca uyanır. Öyle işte. Bir arkadaş nasıl aynı miktarda ve aynı saate içtiğinden emin olacağız diye sormuş. Onun cevabıda şırıngayla kendiniz uygulayacaksınız ilacı.9 saat aralıksız mı uyuyorlar
HTC Desire X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Welli aslında kaygılarınız çok yerinde ! Kahraman beyin dediklerine birkaç ekleme de ben yapayım. Öncelikle ben veteriner değilim onu belirteyim. Yazdıklarım da kendi edindiğim tecrübeler doğrultusunda edindiğim düşüncelerimdir. Kimse için bağlayıcı değildir.Benim merak ettigim bir husus var. Normalde antibiyotiklerin dozunun seyri oldukca önemli, yani bir gün az bir gün cok olmamali. Icme suyuna da karistirilinca, kusun yeteri kadar antibiyotigi o gün aldigindan nasil emin olabilecegiz? Örnegin insanlarda 8 saat arayla alinmali deniyor, 2-3 saatlik sapmalar bile problemlere yol aciyor, dogru kabul edilmiyor. Internette biraz bakindim, özel bir siringa ile direkt olarak kusun gagasina suyla karistirip enjekte edilmesi gerektigi söylenmis.
Ayrica bu kusun su an gercekten antibiyotik ihtiyaci var mi? Varsa kac gün var? 3 gün mü? 5 gün mü? yoksa 10 gün mü (maksimum kullanim süresi 10 gün deniyor). Bu da cok ayri bir husus.
Selcuk YÜKSEL güzel bir antibiyotik önermis, Kahraman KÖROGLU da genel kullanimini güzelce yazmis fakat atlanan noktalar var gibi. Bence kuslardan anlayan bir veterinere kisaca bir götürüp gösterseniz cok daha iyi olur, kusun da ''kul hakki''na girmemek lazim diye düsünüyorum.