Uzun süre sonra bişey sorayım dedim. Eskiden ızmirli bir bayan vardı buğday çimlendirmeyi çok iyi anlatmıştı konuyu bulamadım az buçuk aklımda ama tariflerinizi yazarsanız hem ben hemde forum da ki bir çok kişi bilgilenmiş olur
Nilgun ablanin tarifinden bahsediyorsunuz sanirim. http://www.muhabbetkusu.com.tr/baki...i/bugday-cimlendirmeresimli-anlatim-9773.html
Rica ederim. Nilgun ablayi da o donemde aktif olan uyelerin bircogunu da uzun zamandir forumda goremiyorum ben.
buğdayla çalışan bir araştırmacı olarak belirtmeliyim. Arkadaşlar ekmeklik buğdayı steril etmek çok zor. girintili yapısı nedeniyle çok fazla mikroorganizmaya ev sahipliği yapıyor. biz laboratuvarda çeşitli kimyasa muamelelere rağmen %100 temizlik sağlayamıyoruz. Buğday vermenizi pek önermem. bizim kültür ortamlarımızda fazlaca küf ve mantar üremesine neden oluyor. doğadaki hayvanlar tamam ama evde yetişen, immün sistemi zayıf hayvanlar için risk taşıyabilir.
parlak yüzeyli oldukları için temizliği çok kolay olan normal kuş yemlerini de bu şekilde çimlendirebilir, verebilirsiniz.
Temizliği çok kolay derken Nilgün hanımın yaptığı gibi, iki üç kere çimlenmesi için koyduğumuz kabın suyunu döksek, en sonunda da sirke ile dezenfekte etsek yeterli olur mu?