Karadeniz Pet

Erkek ve dişi kuşum tünekten düşüyor yardım !

  • Konbuyu başlatan Haşim YERLİKAYA
  • Başlangıç tarihi
H

Haşim YERLİKAYA

Guest
Selam hayırlı cumalar

bi çift muhabbet kuşum var erkek dişinin üzerine çıktığında dişi tünekten dengeyi kaybedip 2 si birden düşüyor dün 5 , 6 sefer oyle oldu sürekli düştüler . sadece tek bir tünek kullanıyorum tahta olandan . ne yapabilirim bunun için çünki düştüklerinde zarar görebilirler . varmı başına gelen
 
Selam hayırlı cumalar

bi çift muhabbet kuşum var erkek dişinin üzerine çıktığında dişi tünekten dengeyi kaybedip 2 si birden düşüyor dün 5 , 6 sefer oyle oldu sürekli düştüler . sadece tek bir tünek kullanıyorum tahta olandan . ne yapabilirim bunun için çünki düştüklerinde zarar görebilirler . varmı başına gelen
Yakında düşmezler, acemiliklerlni atınca :)
 
VALLAHİ 2 gundur böyle sürekli düşüyorlar benim korkum onlara bi zarar gelicek acaba diyorum tahta tüneği çıkarıp plastik olanlarımı taksam .

ayak bırakma yerinde genişlik olarak o biraz daha küçük
 
VALLAHİ 2 gundur böyle sürekli düşüyorlar benim korkum onlara bi zarar gelicek acaba diyorum tahta tüneği çıkarıp plastik olanlarımı taksam .

ayak bırakma yerinde genişlik olarak o biraz daha küçük
Tahta tünekle düşüyorlarsa plastikle hiç olmaz. Sen elleme kalsınlar. Alışırlar.
 
hiç başına gelen yada başka fikri olan arkadaş yokmu
 
zamanla düzelir
 
Tüneği yükseğe yerleştirme tünekleri kavramasını öğrenene kadar tabana yakın olsun
 
Yuvarlak tüneklere oranla "Yorkshire Tipi" denilen daha yassı tünekler veya dörtköşe çıtalara daha sağlam tutunuyorlar... İmkanlar dahilindeyse bunları deneyebilirsin....
 
tüneğe alışma evresindeler. benim başıma geldi eski tüneklerini değiştirmiştim yenisinde sürekli düşüyorlardı zamanla alıştılar.
 
Tünekten düşme, bayılma, felç benzeri durum, havale geçirme, papağan veya muhabbet kuşu tüneğinden düşüyor, kanatlı evcil hayvan konvülziyon vb.

Arkadaşlar, bu tür durumlar birçok kanatlı hayvanda sıklıkla görülüyor olsa da, maalesef veteriner hekimler tarafından çabucak tanımlanıyor ve tedaviye gidilemiyor. Çünkü veteriner hekimlerimiz daha çok kendilerine para kazandıran hayvanlar üzerinde kafa yormuş ve bu yönde kendilerini yetiştirmişlerdir.
Temel olarak hayvanda vitamin eksikliği, paraziter hastalık veya nörolojik bir rahatsızlık var denilebilir.
Benim hayvanın bir Jako Papağan. Tedaviyi bu hayvanı esas alarak yazacağım yani kilogram olarak. Sizin hayvanınız daha küçük bir hayvansa, veterinerinizle birlikte orantısal olarak hayvanınıza uyarlayın.
Nörolojik bir hastalık varsa, büyük ihtimalle yapılabilecek birşey yoktur. Hayvanınıza destek olun ve ona iyi bakın.
Paraziter bir hastalık olma ihtimali, nörolojik bir durumdan çok daha olasıdır ve kesinlikle atlanmamalıdır. Veterinerinizle görüşerek parazit enfestasyonu tedavisi isteyiniz. Bu çalışmaya göre tedaviye hemen başlayın

(J Avian Med Surg. 2012 Mart; 26 (1): 17-21.
Hipokalsemik Afrika gri papağanlarında (Psittacus erithacus) magnezyum tedavisi.
Kirchgessner MS 1 , Tully TN Jr , Nevarez J , Sanchez-Migallon Guzman D , Acierno MJ .
Yazar bilgileri soyut
Hipokalsemik kökenli nöbet aktivitesi, nörolojik Afrika gri papağanlarında (Psittacus erithacus) yaygın olarak teşhis edilen klinik bir varlıktır. Plazma kalsiyum seviyeleri, nöbet aktivitesi sırasında tipik olarak 6.0 mg / dL'nin altındadır ve hipokalseminin altta yatan sebebi henüz belirlenmemiştir, ancak birçok teori öne sürülmüştür. 8 yıl boyunca bir tohum diyeti beslenen bir Afrika gri papağanına, hipokalsemi ve nöbetler sunuldu ve 4 gün boyunca agresif kalsiyum ve A vitamini, D ve E takviyesine rağmen, hızla düşen plazma kalsiyum seviyeleri sergiledi. Bu papağndaki bazal magnezyum düzeyleri 1.9 mg / dL olarak belirlendi; Bu nedenle, magnezyum sülfat 20 mg / kg'lık bir dozda bir kez uygulanmıştır. Eklemeden yirmi dört saat sonra, plazma magnezyum seviyesi 3.3 mg / dL, Ve başka hiçbir nöbet aktivitesi gözlemlenmedi. Tek başına kalsiyum takviyesi ile düzeltilemeyen aşamalı hipokalsemi ile karakterize leghorn civcivlerindeki bir sendroma benzer şekilde, bu Afrika gri papağanlarında birincil diyet magnezyum eksikliğinin mevcut olabileceğine inanıyoruz.
PMID: 22645835 DOI: 10,1647 / 2009-021.1)

Bunu vermenize rağmen düzelme olmuyorsa, yani sorun hipokalsemi değilse önerim; Bayer ilaç Mansolin tablet. Bir tabletin onda birini sulandırıp, her defasında iki ml olacak şekilde iki gün sabah ve akşam enjektörle ağızdan vermenizi tavsiye ederim. İki gün ara verip, birgün daha sabah ve akşam aynı şekilde veriniz. Eğer parazit enfestasyonu varsa, bu şekilde tedavi etmiş olursunuz. Veterineriniz nezaretinde tabi...
Vitamin eksikliğine gelince; bence asıl mesele bu. Hayvanlar doğru ve yeterli beslenmiyor ve vitamin takviyesi sahipleri tarafından düzenli ve yeterli bir şekilde yapılmıyor olduğu için hayvanımız vitamin eksikliğine bağlı olarak rahatsızlıklarla karşı karşıya kalıyor.
En sık karşılaşılan ise B vitamini eksikliği. Eczaneyi boşverin. Veteriner kliniklerinde saf B vitamini var NERVİT. İşte bunu hemen alın ve hayvanın suyuna bile katmadan direkt olarak enjektörle ağzından verin. Her defasında 0'5 ila 1 ml kadar B vitamini verin. Günde iki defa olacak şekilde bu tedaviye yaklaşık 3–4 hafta devam edin. İki günde bir ara bir öğününde multivitamin POLİVİT de verin. Bir ay sonra B vitaminini kesin fakat multivitamin vermeye devam edin.
Vitaminlerin tadı hayvanın tahammül sınırları dışında değildir, korkmayın. Suyuna katarak verebilirsiniz fakat tedavi süreci oldukça uzayacaktır.
Hayvana, sık sık kaşar peynir ve yoğurt vermeyi de ihmal etmeyin.
Haftada iki defa da Vitamin ACD3 vereceksiniz fakat birer damla olacak ve dört haftayı geçmeyecek çünkü Vitamin A vücutta birikir ve toksik etki yapar.
Şifa veren sadece Allah'tır, biliyorum ve burada da zikrediyorum. Önerdiğim bu tedavi ile inşallah emanet aldığınız o can, tedavi olmuş olacaktır.
Bundan sonra da dört şeye devam etmeniz gerekiyor.
Birincisi, düzenli vitamin takviyesi.
İkincisi, düzenli güneş banyosu,
Üçüncüsü, zengin beslenme diyeti.
Dördüncüsü, bol bol ve daha daha bol sevgi ve şefkat çünkü onları alıp eve getiren bizleriz.
Selâm ve saygılarımla...
Harun AYHAN
 
Son düzenleme:
Geri
Üst