Karadeniz Pet

evet dostlar hollandadan çekoslavak ve sultan papağanı ithalatı yapmayı düşünüyorum

harun cengizhan

Meraklı Üye
Katılım
5 Mar 2015
Mesajlar
135
Tepkime puanı
1
merhaba abıler kardeşler hollandadan sultanpapağanı ve çekoslovak kuşu ithalatı yapmayı düşünüyorum ve bir kaç yoldan giriş yaptım devlet daireleri işlemleri olarak ve istanbulda bu işi yapayı düşünüyorum vereceğiniz bi bilgi, tecrübe,şu olması gereken diye bileceğiniz bir konu varmı sizlerinde bilgilerini almak istiyorum ALLAH nasip klısmet ederse iyi ce işler yoluna girerse yaza doğru herşeyi tamamlamayı düşünüyorum şimdiden teşekkür ederim.
 
Karşınıza çıkacak prosedürler

1-Standardizasyon 2008-5 Tebliğ Ek-2/A Canlı Hayvan ve Etlerin Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi, Dahilde İşleme Rejimi, Hariçte İşleme Rejimi, Gümrük Kontrolü Altında İşleme Rejimi ve Geçici İthalat Rejimi’ne tabi tutulanlar için ilgili gümrük idaresince Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Kontrol Belgesi aranır. Beyannamenin tescili sırasında insan sağlığı ve güvenliği, hayvan ve bitki varlığı ve sağlığı yönünden ilgili gümrük idaresince Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Uygunluk Yazısı aranır.

2-Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin İthaline İlişkin Tebliğ 2008-22 ile CITES Sözleşmesi ve buna ilişkin yayımlanan Yönetmelik gereğince; isimleri belirtilen hayvan ve bitki türlerinin ithalatının kontrol altına alınmasını teminen Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen CITES belgesi gümrük beyannamelerinin tescili aşamasında aranır. İthalata ilişkin CITES belgeleri düzenlendiği tarihten itibaren 12 ay süreyle geçerlidir.

3- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünün http://yasakli.kkgm.gov.tr/Liste.aspx internet adresinde; hayvan hastalıklarından dolayı ÜLKE BAZINDA kısıtlama ve/veya yasaklama getirilen eşya GTİP ve tanımları yayınlanmaktadır. İnceleyiniz.

Alıntıdır
 
Sultan papağanı boyutlarında başka papağan türleri de var. Onlardan niye düşünmüyorsunuz?
 
Geri
Üst