Karadeniz Pet

French Molt hastalığı mı?

dante25

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Haz 2013
Mesajlar
827
Tepkime puanı
1
yavru yuvadan atladıktan 4 gün sonra tüyü kalmadı. yuvadan atlamış hali ve sonraki halinin resimleri.. acaba french molt hastalığı mı var?

önce
skt7c.jpg


sonra
skt87.jpg


sktb4.jpg
 
Benced fransız tüy hastalığına benziyor


Bahsi gecen hastalık genelde genç muhabbet kuşlarında görülür,hastalık tüylerinin dökülmesi yeniden çıkması ve dökülen tüylerin dip kısımlarında kanama olmasıdır.Genelde kanat uç tüyleri ve kuyruk tüylerinde dökülmeler oluşur,düşen tüylerin yeniden çıksada bu bir aslında virüsdür.

Başlıca nedenleri...

Klinik bulgulara göre genellikle 5-6 haftalık mubişlerde görülmektedir.İleri düzeylerde şiddetli bölüm ise tüylerin büyük bir kısmı dökülür veya tamamı dökülür hasta kuşlar dökülen tüylerin çıkmaması neticesinde uçmayınca genelde yürür ve sürünür duruma düşer bu hastalık diğer kuşlara bulaşıcı değildir.

Mikroskopik dermatit hiçbir kanıt yoktur ve bulunamamıştır ama araştırmalar neticesinde uills keratin azlığı quills vasküleri nedeni ile kanamalar oluşur.

Sebebleri...

Genlerden oluşan bu hastalık anne babadan gecer veya yumurtada iken ama mevsimsel ama ortamın hijyenik olmaması nedeni ile bu hastalık genlerinde ortaya çıkabilir,bu hastalığın asıl sebebi kök hücrelerin sağlam olmaması bu rahatsızlık bazı çiçek hastalılarının kalıntısıda olabilir.Erken tesbitlerde bu hastalığın ortadan kaldırılması mümkün görünüyor ama sıkı bir diyet olması gerekir.Esasen esansiyel amino asit eksikliği olduğu için köklerde sağlamlık görülmemektedir.

Metionin toksik maddelerin düzeylerini düzene koymak gerekmektedir bunun için uluslar arası veterinerler birliği kanatlı tıp kitabında düzeyli ve dengeli beslenme ile bu köklerin güçlendirilmesi gerekmektedir,bu süreç 9-ila 12 ay sürebilir .

Unutmayın bu hastalığı tanımsal olabilmesi için veteriner kıliniklerde test edilmesi gerekir kesin bir ilac tedavisi yoktur ancak bazı metodlarla kök hücrelere uyarıcı ve ek besinlerle destek verebilirsiniz.

Destekleyici ek besinler...

Susam, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, Brezilya fıstığı, balıkyağı , haşlanmış yumurta, gibi besinler verilmesi gerekir.Önemli miktarda ıspanak, patates ve haşlanmış mısır da verilebilir.Bu verilen gıdalar amino asit açısından zengindir bu nedenle dengelemek gerekmektedir

Kafeslerde hijyen çok önemlidir

Not: Alıntıdır Destekleyisi ek besinleri okuyun umarım işe yarar
 
Kuş yavruyken hemen o besinlere başlayın bence daha çok küçük olduğundan dolayı erken müdahaleyle düzelir inş.
 
daha önce anne babadan yavru aldım ama hiçbiri böyle olmadı. ek besinlerden bir mama yapıp verelim bakalım düzelme olucak mı
 
Hijyenden' de kaynaklanıyomuş kardeş yuvalık çokmu kirliydi acaba böyle oldu
 
Hijyenden' de kaynaklanıyomuş kardeş yuvalık çokmu kirliydi acaba böyle oldu

yok kardeşim yuvalık temiz. ondan bir kaç gün öncede yavru atladı ondada birşey yok.. tahminim eski yerine oranla daha sıcak bir yere taşındığından olmuş olabilir.
 
Araştırma yapıp sonra soran üyeleri takdir ediyorum. Direkt "Bunun nesi var?" demekten iyi çünkü...
Ayrıca Kenan ustam gerekli açıklamalarda bulunmuş ustam. Ustamıza katılıyorum ...
 

Benzer konular

Geri
Üst