Karadeniz Pet

Ilk yavrularim

Arzu Akcay

Yeni Üye
Katılım
1 Eyl 2014
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Öncelikle iyi aksamlar. Cidden cok güzel ve faydali bir forum. Emegi gecen herkese tesekkürler. Soruma daha dogrusu sorunuma gelince. Cok güzel anlasan bir ciftim var. Kafese yuvalik koyunca disi kusumun yumurtlamasi cok uzun sürmedi. Ilk yumurtanin üstünden 18 gün gecmesine ragmen yavru cikmadi. Sonraki günlerde malesef. 26 veya 27 gün sonra yuvaya bir baktim tamda umudumu kestigim anda nihayet bir yavru olgugunu gördüm. Su anda 32. gündeyiz ve baska yavru yok malesef. Hesaplarima göre yavru ya 3. yada 4. yumurtadan cikmis olmali. Büyük ihtimalle diger 3 yumurta bos. Disi hala tüm gün üstlerinde yatiyor. Ne yapmam gerektigi konusunda kararsiz kaldim. Disi diger yumurtalarin bos oldugunu anlar mi yoksa onlari benimmi yuvadan almam gerekir. Bilgisi olanlar ilgilenirse cok sevinirim. Simdiden tesekkürler.
 
son yumurtanın üzerinden 32 gün geçtikten sonra alabilirsiniz. normalde dişiler boş yumurtaları kırarlar ancak nadir durumlarda üzerinde yatmaya devam ederler. yumurtaları el feneri ile kontrol de edebilirsiniz. içlerinde belirgin bir koyuluk görürseniz yumurtalar dolu, görmezseniz boştur. ilk kuluçkalarda genelde yumurtaların bir kısmı boş çıkabilir. bunlar eşlerin çiftleşmedeki acemiliğinden kaynaklanır.
 
Disim cok asabi ayiptir söylemesi. Yumurtalari kontrol etmek icin elime aldigimdan beri beni görür görmez yuvaya girip üstlerine yatiyor. Tekrar bakarsam kizdiririm diye korkuyorum. Yavruya zarar verir diye yani.

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:32 -->-> Daha önceki mesaj 21:31 --

Bu arada yanlis yazmisim. Son yumurtanin üzerinden 24 gün gecti.
 
Dişiyi bir şekilde yuvadan çıkartın ve yuvanın girişini kapatın. Dişi yuvayı açtığınızı görmesin. kalın bir karton ile yapabilirsiniz. ince kağıtları açıyorlar ve inanın ne kadar evcil de olsalar yuva güdüleri ile fena saldırıyorlar :) . Bir sorun olmadan alabilirsiniz. Ancak dediğim gibi, yuvayı açtığınızı dişi kesinlikle görmemeli. Bu süreçte kafesin içinde kalsın. bu işlemi de mümkün olduğunca çabuk halledin. siz girişi açar açmaz içeri atlayacaktır. yavruya bir zarar vermez. korkunuz olmasın. son yumurtayı 32 güne kadar bekleyin. eğer gelişim aşamasında ortam sıcaklığı yeterince yüksek değilse bazen gecikmeler olabiliyor ancak 32'den sonrası mümkün değil.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst