Karadeniz Pet

Kabızlık

loli poya

Meraklı Üye
Katılım
25 Ağu 2014
Mesajlar
164
Tepkime puanı
0
Kuşum geçen hafta evimize geldi.Almadan önce kanat tüylerinin tam ve parlak olmasına,hareketli,sağlıklı olmasına dikkat ettim.İlk gün yemliğin yerini bilmediği için ballı kraker taktım.O sırada boşluğu yakalayıp kaçtı kafesten.Maşallah ki ilk kez gelmesine karşın hiç çarpmadan mükemmel uçtu.Dün saldığımda yine aynı şekilde uçuyordu.Yalnız sürekli yüksek yerlere konuyor.Kafesin nerede olduğu kestiremiyor.Yorulduğunda koltuğa oturuyor ve tekrar uçuyor.Tablo gibi yüksek yerlere konmaması için ne yapılabilir ? Duvara değerse hasta olur mu ? Birde bugün kafese baktığımda dışkısının katı olduğunu gördüm.Siyaha çalan koyu yeşil bir renkte dışkısını yapmış.Normal midir ? Haftada bir kez vitamin (Avisol) kullanıyorum.Henüz kumu ve gaga taşı yok.En yakın zamanda alacağım.

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:45 -->-> Daha önceki mesaj 09:36 --

Bilen yok mu ?
 
Çok erken çıkardığınız için çoğunlukla yüksek yerlere ve aynı yerlere konuyor. 10-12 gün dışarı çıkarmayın ortama iyice alışsın. Kabızlığı için yeşillik verebilirsiniz.
 
Kafes içinde çok fazla kanat çırpıyor.Tüyleri,yem kabukları hep yere dökülüyor.İlk günden çıkaranlar da varmış sanırım.Alışsın diyerek 6 gün beklettim.Peki sonradan alçak yerlere konmaya alışır mı ?
 
Alışır, Kafeste kanat çırpması normal çıkamadığı için o şekilde kanatlarını çalıştırıyor. Siz dediğim gibi 10-12 hatta 15 gün hiç dışarı bırakmayın, sürekli ilgilenin 4-5 gün sonra elinizle yem ikram edin sabırla yemesini bekleyin. Arada sırada fazla korkutmadan yakalayıp sevin ve kafesine geri bırakın.
 
Kafes içinde çok fazla kanat çırpıyor.Tüyleri,yem kabukları hep yere dökülüyor.İlk günden çıkaranlar da varmış sanırım.Alışsın diyerek 6 gün beklettim.Peki sonradan alçak yerlere konmaya alışır mı ?


Kuşlarda diafram yoktur. Akciğerleri bizim gibi şişip gevşemez. Uçuş esnâsında kanat çırpma sonucu, göğüs kemiğinin açılıp kapanmasıyla hava keselerine yapılan basınçla akciğerler körüklenir ve hava akciğerlere rahatlıkla girip çıkar. Akciğerlerin bu özelliği solunumun çabuk olmasına ve dolayısıyla besinlerin oksijen tarafından çabuk yakılarak kuşlar için gerekli yüksek enerjinin elde edilmesini sağlar.

uçamayan kuşlar bile çoğu kez kanat çırpma hareketini yaparak oksijen ve kan akışını hızlandırıp daha sağlıklı bir şekilde besin yakılımını sağlar


birde sakin elinize avuclamayin korkar sizden sogur yakinlasmaz kesinlikle
 
Son düzenleme:
Aynen! Eski kuşumun kanat tüyleri yoktu ve uçamıyordu.Ancak kafes içinde kanat çırpmayı ihmal etmiyordu.Onu avuçlamayı denemiştim ve benden korktu.Daha doğrusu elimden.Teşekkürler.
 

Benzer konular

Geri
Üst