Aynen bizim kuşunda bir ara düşündük kesmeyi ama canilik olduğu için vaz geçtik hem zaten neden bilmiyorum ama kuyruk tüyleri çıktı uçamıyorUçmasınlar kaçmasınlar diye yapılıyor. Canice bir yöntem çünkü kesilen kanat uzamaz zorunlu olarak tüylerinin çıkması için yolmanız gerekiyor ya da tüy dökümüne girmesini bekleyip yeni tüy çıkarmasını beklemeniz.
benim muhabbet kuşumun kuyruk tüüyleri çıktı biz birşey yapmadığımız halde en son ayağı felç olduğundan beri uçamıyor sadece süzülüyor oda kısa süreKanat kesme veya kanat çekme olayı Kafes dışında ve dışarıda bakılan uçabilen kuş türlerinde yapılır.Güvercin,Keklik gibi.
Evet çok kötü bir yöntemdir.Kuşların resmen psikoloji bozulur.Bunları kuş tüccarları yaparlar, onlar için hayvanların değeri para ile ölçülür.
Ben 2000 yılına kadar Eminönün'de satılan hayvanların daha iyi şartlarda satıldığını görüyordum.Özellikle Yavru Köpek,kedi ve tavşan çeşitlerini seviyordum. Maalesef İnsanlar değişiyor ve gün geçtikçe acımasız oluyorlar.
Sizin olayınız farklı Kuyruk tüylerini siz çekmemişsiniz,kendisi dökülmüş.Kaliteli bir B vitamini kullanın.Felç olmasına üzüldüm.benim muhabbet kuşumun kuyruk tüüyleri çıktı biz birşey yapmadığımız halde en son ayağı felç olduğundan beri uçamıyor sadece süzülüyor oda kısa süre
felç değil neyseki artık sarımsaklı su verdik düzeldi hızlıca en başta ölü gibi yatıyordu çok zorduSizin olayınız farklı Kuyruk tüylerini siz çekmemişsiniz,kendisi dökülmüş.Kaliteli bir B vitamini kullanın.Felç olmasına üzüldüm.
geçmiş olsun, gözünüz aydın.felç değil neyseki artık sarımsaklı su verdik düzeldi hızlıca en başta ölü gibi yatıyordu çok zordu
Teşekkürler çok eskiden olmuştu ama unutamıyorum öldü sanmıştm ağlamıştım bir baktım hayvan gözünü açtı içimin yağları eridigeçmiş olsun, gözünüz aydın.
ancak o hayvanın uçması lazım o köpek değil kuş.benim okuduğum bir kuş bakımı kitabında
bu konunun normal olduğu ve kuşun beslendiği ortamda çarpmaya bağlı yaralanmalardan zarar görmesini veya camdan kaçıp ölmesini önlemeye yönelik genel, yurtdışında çoğu kişi tarafından tedbir amaçlı uygulandığı,
kanadın tamamının değil
sadece ucunun, o da bilen/veteriner tarafından kırpılmasının
kuşun kısa mesafelerde ve kendine zarar vermeden uçmasına yaradığı anlatılıyordu.
uçuyor zaten ama yavaş.ancak o hayvanın uçması lazım o köpek değil kuş.