Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşları İçin 20 Kural

Gerçekten çok güzel yazı ama 16. Şıkta havlu ile kurulayın demişsiniz. Bir yazıda da kurulamayın kendisi bu işi doğal yolla hallederseniz iyi olur diye okumuştum. Acaba ne yapmalıyız. Yeni başlayacağım için hangisi daha iyi olur diye kestiremiyorum


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Ben aynalı oyuncağı çıkardığım zaman kafeste ne kadar yem varsa ağzıyla alıp kafesten dışarı yerlere atıyor. kafesin kapağı kapalıysa açılana kadar bağırıyor.
benim kuş biraz farklı gibi, deli gibi birşey akşama kadar kovup bağırsanız küstürseniz, iş bi marul göstermeye bakıyor :))
 
Temiz ve taze su derken bu su çeşme suyu mu yoksa şişede olan içme suyu mu olmalı ?
 
Aynalı oyuncaklar neden koymamalıyız?

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:59 -->-> Daha önceki mesaj 16:36 --

Neden aynalı oyuncak konulmamalı??
 
kuslar aynada gördükleri kusu arkadas es olarak görüp bütün ilgilerini ona aktarırlar o kusu öpmeye beslemeye calsırak kafayı yer kus
 
''Sağlıklı Ve Mutlu Muhabbet Kuşları için 20 Kural''

Öncelikle mutlaka Veterinerleri unutmayalım. Kuşunuzun bir rahatsızlığı varsa Önce Veterinere götürün. Kuşunuzun hayatı söz konusu.


1- Kafes temizliğine dikkat edilmelidir. Dışkıları 3-4 günde bir temizlenmelidir.
2-Yemliği Hergün üflenmelidir. Kuşunuzun fazla yemesi halinde yemliğini 2 kez üfleyin.
3-Hergün suluğuna temiz taze su koyun.
4-Her hafta,haftanın 2 gününü vitamin günü yapın. Suluğuna 125 ml yani: 1 kapak vitamin dökün. Kuşunuzun bağışıklığını güçlendirir. Tüy yolunmasını önler. Vs vs...
5-Haftada bir Suluğunu ''Sıvısabun'' ile yıkayın ve ÇOK İYİ bir şekilde durulayın. 'Nasıl yıkarım o daracık suluğu?' derseniz,bir örnk: Temiz bulaşık süngeri ile sıvısabunu köpürtün. Mesala bir çatal yardımı ile yapabilirsiniz bu işlemi. Sonra bolca su ile durulayın.
6-Kafes tülü kullanın.
7-Aynalı oyuncakları asla kullanmayın!
8-Kafesi oyuncaklarla doldurmayın. Tek bir tane oyuncağı olması yeterlidir. (Hatta hiç oyuncağı olmaması kuşunuzu size daha çok alıştırır fakat çalışıyorsanız veya öğrenci iseniz mutlaka 1 tane oyuncağı olsun.)
9-Kuşunuzu ne çok sıcak nede çok soğuk bir bölgede tutun.
10-Kışın mutlaka peluş bir örtü ile kafesini örtmeyi unutmayın. (Peluş veya Polar örtüler her zaman kafesi daha sıcak tutar.) Hava deliği bırakmayı unutmayın! :)
11-Kesinlikle doğal maddelerden yapılmış gaga taşlarını kullanın.
12-Ballı krokanlar pek tavsiyem değil.
13-Vitamin Solisyonlarını evden eksik etmeyin çünkü vitaminler en büyük yardımcılarımız.
14-Kuşunuza her zaman Peynir,Elma,Armut,Salatalık,Marul verebilirsiniz. Nane,Maydonoz sakın vermeyin en çok Marul'u tercih edin.
15-Tırnaklarını kesmeyin. Sadece 6 ayda 1 defa bebek tırnak makası ile ucundan kesebilirsiniz.(Pembe kısımları değil siyah uçlu kısımları 2 mm.)
16-Kuşunuzu sakın şampuan'lamayın! Bir leğenin içinde arada bir ılık su ile yıkayabilirsiniz. Yıkadıktan sonra bir havluya sarıp 30-40 dk havlunun içinde bekletin.
asla ama asla kurutma makinesi kullanmayın!! Sonrasında kafesini 1 metre mesafe olmak şartıyla elektrikli sobanın karşısına koyabilirsiniz. Yazın ise 5 LT'lik bir bidonun altını kesin ve ılık su ile doldurun içinede sevdiği oyuncaklardan atabilirsiniz. O kendi girip yüzecektir.
17-Kuşunuzun kafesine nazar boncuğu takın. :)
18-Kuşunuz 1-2 yaşına gelmeden sakın çifleştirmeyin! Sakın hamile bırakmayın! Kuşunuz ve doğacak bebek kuşta sorunlar olabilir hatta ölebilirler. Hatta hiç çifleştirmeyin boşuna dünyaya fazladan masum hayvan getirmeyin. (Hayvanlara yazık. Petshop'lar kuş dolu zaten.)Çünkü hepsine 4/4'lük bakamayız ve çokça kuşlada kuş çiftliği kurcak halimizde yok. Hepsine ayrı ayrı sevip bakabilcekmisiniz? Bir tanesi bile ne kadar sorumluluk olduğunu utunmayın!
19-Suluğuna bitki çaylarından koyabilirsiniz. İkinci bir suluk alın ve bitki çayını ikinci suluğa koyun ve kafese takın. Melisa,Papatya,Rezene,Kuşburnu gibi çaylar kuşunuzu rahatlatır ve daha sakin yapar. Bitki çayının ılık olmasına dikkat edin!
20-Bu savunmasız minnacık hayvanlardan sevginizi esirgemeyin. Her zaman bıkmadan ona kelimeleri tekrarlayın. Onu her zaman çok sevin,çok koruyun.
Unutmayınki onlar sizin birer Meleğininiz...
Kuşunuzla Sevgi Ve Sağlıklı Bir yaşam Sürmeniz Dileğiyle

Peynir sut urunu zararli degil mi vermemiz?
 
''5-Haftada bir Suluğunu ''Sıvısabun'' ile yıkayın ve ÇOK İYİ bir şekilde durulayın. 'Nasıl yıkarım o daracık suluğu?' derseniz,bir örnk: Temiz bulaşık süngeri ile sıvısabunu köpürtün. Mesala bir çatal yardımı ile yapabilirsiniz bu işlemi. Sonra bolca su ile durulayın.

Bence sıvı sabun yerine el sabunu, bildiğimiz lavabo sabunu kullanmak daha iyi olacaktır. Ancak kaliteli el sabunları değil, çünkü onlarda da katkı var. Bulabildiğiniz en ucuz el sabununu alın ve bu iş için kullanın. Sıvı sabunların ve pahalı (pahalılık göreceli) el sabunlarının içeriğinde çok fazla kimyasal var. Halbuki bulabildiğiniz en ucuz lavabo sabunu sadece bitkisel yağ ve kostik asitten oluşmakta.
Bu arada başımdan geçen bir olayı da belirtmeliyim, eskiden küçükbaş işi yapıyorduk ve sürekli bize gelen veteriner işini bitirdikten sonra elini kolunu yıkarken asla sıvı sabun veya başka bir temizleyici kullanmıyordu. marka belirtmeyeyim ancak en dandik lavabo sabununu kullanıyordu ve "mikropları en iyi bunun yaktığını" söylüyordu.

takdir sizin... saygılarımla...
 
Gercekten cok guzel bilgiler tesekkur ederim
 
Geri
Üst