Taze mama derken anlamadım tarifini verir misiniz bide folluğu çıkarmam yeterli olur mu yoksa ayrı kafesler şart mı
yuvalığı çıkarıp ayrı kafese almak daha sağlıklı olur her zaman erkek her zaman kullandığınız kafeste kalmalı dişiyi ayırın birbirlerini görsünler ancak ulaşamasınlar odanın karşılıklı 2 dköşesine koyabilirsiniz mesela
ben kendi yaptığım tarifi paylaşayım
yarım haşlanmış yumurta
1 çay kaşığı zarı ayıklanmış haşlanmış yumurta kabuğu (toz haline getirilecek)
Orta boy yarım havuç
marul (orta göbeğe yakın taze 1 yaprak)
kırmızı lahana (orta göbeğe yakın taze 1 yaprak)
kabuğu soyulmuş elma( 4'e bölün 1 dilim yeterli)
1 çay kaşığı irmik
1 çay kaşığı mısır unu veya pirinç unu
1 tatlı kaşığı kuru mama (paketlerde satılan)
1 çay kaşığı kalamar kemiği (toz haline getirilmiş)
1 çay kaşığı kuş kumu
1 tutam tarçın (çok az)
haşlanmış yumurta, kırmızı lahana, havuç ve elma rendenin en küçük tarafıyla rendelenir marullar ince ve küçük küçük parçalar halinde doğranır
daha sonra diğer kalan malzemeler rendelenmiş olanlarla birlikte derin bir kaba konur en son çok az tutam tarçın eklenir harman yapılır hepsi iyice karıştırılır ve kuşa ayrı bir kapta verilir
havuç ve elmadan çok su çıkması durumunda suyu sıkılabilir ama ben az da olsa suyunun olması taraftarıyım
bu mama en fazla 8 saat kalmalıdır ve taze olarak verilmelidir fazla yapıp saklayıp bayat vermeyin yumurta olduğu için zararlı hale gelir taze taze yesinler