Karadeniz Pet

Muhabbet kuşum bana alışmıyor

mavili55

Yeni Üye
Katılım
4 Tem 2015
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Muhabbet kuşum daha yavru. 1 ay önce almıştım. İlk gün kutusundan çıkarıp kafesine koyarken elimi ısırıp kaçmıştı. Diğer gün kafesinin kapısını açtım ve bekledim. Uçtu uçtu ancak kafesine girmedi. Mecburen kovaladım. Birkaç gün ve hafta boyunca böyle devam etti. Bu hafta ona banyo yaptırdım ve sanırım yorulduğu için ilk defa parmağıma geldi. Kafesini açmadan parmağımı soktuğumda biraz kaçıyor ancak parmağıma geliyor. Fakat kafesten dışarı çıktığında yanıma yaklaşmıyor. Benden kaçıyor. Lütfen yardım edin! Başıma ya da omzuma da konmuyor...
 
Kuşun fotografı varsa gorebilir miyiz ? yetişkin bir kuşsa bosuna ugraşma yanına eş alabilirsin
 
 
Son düzenleme:
-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:26 -->-> Daha önceki mesaj 22:13 --

[/COLOR]
l7aPEl.jpg
buyrun bu da kuşumun resmi. Bana yavru olduğunu söylediler...
 
Son düzenleme:
kuşunuz yavru tahminime göre 2-3 aylık ya da daha küçük ve erkek bu arada o kafese doğru düzgün tünek takın kuş çok ince bir tünekte duruyor ayağına pek sağlıklı olduğunu sanmıyorum tahta tünek tavsiye ederim hem de tırnaklarını törpüler :) kuşunun sana alışması için çok sabır lazım asla avucuna alma kuşun güvenini kazanabilirsen evcilleştirmesi de çok kolay olur
Muhabbet kuşunuzu eğitmek ve konuşmayı mı öğretmek istiyorsunuz ? O halde aşağıda yazılan metodları denemeye başlayın.

Eğitime Başlama Aşamaları

Kuşunuzu eğitmek için en önemli olan ilk şey onun size güvenini sağlamaktır.Eğitime başlamamış olsanız dahi her zaman yavaş hareket edin ve yumuşak ses tonuyla konusun.Kuşunuza zarar verecek ya da ürkütecek hiç bir şey yapmayın.Özellikle kafesin yanında gürültü yapmayın ve kuşunuzun başının üstüne ani hareketlerden kaçının.Kuşunuz eğer başka insanların elinde alışmadıysa, size güvenmeyecektir. Böylece ilk aşama onun güvenini sağlamak olacaktır.

1. BÖLÜM

Güvenini sağlamak:

Amacımız kuşunuz ve sizin aranızdaki güveni sağlamak. Bu aşama en az 10-15 dk sürmelidir ve size bunu günde 2-3 kez yapmanızı tavsiye derim.

1. Adım: Bildiğiniz gibi kuşunuz ellerden korkarlar. İlk olarak kuşunuzun göreceği şekilde ellerinizi kafesin yanına koymaktır. Elinizi o şekilde tutun ve yumuşak ses tonuyla konuşmaya başlayın.Ona korkulacak bir şey olmadığını hissettirin. Zaman geçtikçe ona zarar vermeyeceğinizi anlayacak ve rahatlayacaktır. 3-4 gün bunu tekrarladıktan ve kuşunuz bu harekete alıştıktan sonra 2. adıma geçebilirsiniz. Muhabbet Kuşu Evcilleştirme ve Eğitim

2. Adım: Şimdi kafesin kapağını yavaşça açın ve kuşunuzu korkutmadan elinizi içeri sokun. Başta korkabilir ama alışana kadar hareket ettirmeden elinizi içeride tutun, bir süre sonra rahatlayacaktır.Bunu kuşunuz alışana kadar 4-7 gün yapmaya devam edin.

3. Adım: Bu adımda ise, elinize darı yada yeşillik alarak elinizi kafesin içinde tutmanız.Bir tüneğin yanına elinizi yaklaştırın ve elinize gelmesini bekleyin, bu zamanınızı alabilir ama sabretmeniz gerekir. 3-5 kez denemelisiniz böylece kuşunuz rahatlayacak ve sonunda elinizden yeme yiyecektir.Kuşunuz bu aşamayı tamamlayana kadar diğer aşamaya geçmeyiniz.


2. BÖLÜM

Elde evcilleştirme:

Bu bölümün amacı da, kuşunuzu kafesin dışında elinize alıştırmaktır.10-15 dakikanızı alır ve günde 2 kez yapmanızı tavsiye ederim.

1. Adım: Kafesin içinde parmağınızı bir tünek gibi düz tutun ve üzerine çıkmasını sağlayın.Eğer çıkmıyorsa, ayaklarının altına yaklaştırın ve üstüne atlamasını sağlayın. Ya da yem vererek elinize gelmesini sağlayabilirsiniz.

2. Adım: Kuşu elinize aldıktan sonra yavaşça dışarı doğru çıkartabilirsiniz. Eğer geri kafesin içine atlarsa sıkılmadan bu işlemi tekrarlayın.Bunda da başarılı olamazsanız yem vermeyi deneyebilirsiniz. Kuşunuzu kesinlikle elinizle yakalamayın, bu onun güvenini incitecektir.Eğer problemsiz bir şekilde bu adımı atlatabilirseniz, diğer adıma geçebilirsiniz.

3. Adım: Kuşunuzu dışarı çıkardığınızda ilk yapacağı şey, şaşkınlığından ötürü, kafese geri uçmak olabilir. çünkü o kafese alışmıştı ve orassı onun için güvenl, bir yerdi. Siz bu durumda kafesin üstünde onu bırakın ve etrafı keşfetmesi ve kafesin etrafında dönerek dışarıda olmaya alışması için ona biraz zaman tanıyın. Elinize yine yem alarak uzatın ve elinize gelmesini sağlayın.

3. BÖLÜM

Evcilleştirme tamamlama.

Bu bölümde ise evcilleştirmeyi tamamlamayı anlatacağım.Öncelikle oda da, pencerelerin, havalandırmanın kapalı olmasına, ateş gibi yanıcı ve zarar verici maddelerin olmamasına dikkat edin.Oda temiz ve toplu olmalıdır. Kuşunuzu evcilleştirmeye başlamadan önce odayı özel olarak hazırlayın. Her adım en az 15-20 dk sürmeli ve bu işlem günde 1-2 kez uygulanmalıdır.

1. Adım: Kuşunuzu elinizin üstünde emniyetli, emin bir odaya götürün.Yürüdüğünüzde kafese doğru geri dönerse, elinize tekrar alın ve pes etmeyin.Kuşu, kafesi göremeyeceği şekilde tutun.Elinizle yem ya da biraz meyve verebilirsiniz. Onunla nazikçe konuşun, sevin, okşayın. Eğer bundan hoşnut olmaz ve kaçarsa kaçtığı yerden tekrar alın ve aynı şekilde eğitmeye devam edin.Günde 3-5 kez bu işlemi tekrarlayın.

2. Adım: Şimdi ise eğitime geldi sıra. Bu sefer yemi eğitim için kullanacağız. Parmağınızda olan kuşunuzun, diğer elinizin parmağına adım atmasını sağlayacağız.Ayaklarının altına doğru diğer parmağınızı götürün ve adım atarak öbür parmağınıza atlamasını bekleyin, eğer başarılı olursa ona ödül olarak yem verin ve bu işlemi tekrarlayın. Böylece parmaklarınızın arasında gezmeye alışacaktır.

3. Adım: Artık eğitim sürecinin sonuna geldik. Birbirinize iyice alışana ve tanıyana kadar pratik yapmanızı öneririm. Muhabbet kuşlarının iç güdüsel isteği, her zaman yükseklerde olmaktır böylece kendilerini daha güvende hissederler.Omuzunuza çıkmasını ve ordan elinize gelmesini sağlayın. Bu onun çok hoşuna gidecektir. Güzel şeyler yaptığında ona ödül olarak sevdiği yiyeceklerden verin ve bu işlemi tekrarlayın ki hem öğrensin hem de size daha çok alışsın.
 
Geri
Üst