Karadeniz Pet

ne yapmaliyim

İsmail GÜLPINAR

Meraklı Üye
Katılım
11 Eyl 2013
Mesajlar
367
Tepkime puanı
0
Arkadaslar sanırım kuşum bana olan güvenini kayıp etti elimi ıssırmaya çalışıyor ve çenen kaçıyor ama ele omuza geliyor ve ve elinden yem yiyor bana olan guveni kirildı ise geri geri nasıl kazanabilirim 4-5 gün kendi halinemi bırakayım yoksa daha fazlamı ilgileneyim(gunde 3 4 saatmi ilgileneyim.)
 
Bende anlamıyorum son 3 gundur ıssırmaya fln calısıyo ama ıssırmasının dısında hersey normal bide kafesinden cıkmak istemiyor.
 
Bir şey onu korkutmuş.son 3 gündür ne onu korkutmuş olabilir yüksek bir ses,kedi vb. hayvan veya çocuklar mı sevmek istedi bu tür bir şey olduysa korkmuştur zamanla geçer ama onu korkutacak şeylerin tekrarlanmaması lazım
 
Yok bidaha korkmamartı icin elimden geleni yaparim simdi onu kendi halinemi bırakmalıyım yoksa daha cokmu ilgilenmeliyim
 
tesekkurler. iyi geceler
 
Muhabbet kuşlarının ısırma alışkanlığı nasıl önlenir ?
Muhabbet kuşlarının doğal bir davranış özelliği olmayan ısırma alışkanlıkları çeşitli nedenler ile sonradan kazanılan bir alışkanlıktır. Doğal yaşamlarında kavga etmekten uzak olan bu kuşların aralarındaki münakaşalar kısa süre içinde diğerinin kaçıp uzaklaşmasıyla sonlanmaktadır. Isırma özellikleri çok nadiren gözlenmekte olup yaralayıcı bir kavgaya hemen hemen hiç girmezler.
Isıran muhabbet kuşlarının cezalandırma amaçlı hafifçe bile olsa incitilmeleri veya yükses sesle uyarılmaları yapılmaması gereken davranışlar arasındadır. Bu ısırma alışkanlıklarının hiddete dönüşerek daha da artmasına sebep olmaktadır. Öyle ise yapılacak doğru davranış ne olmalıdır? Yapılacak en doğru davranış ısırma durumunda hiçbir reaksiyon vermeyerek bunun yararsız bir davranış olduğunu zaman içerisinde kabul etmeleri ve vazgeçmelerini sağlamaktır.
Muhabbet kuşlarının doğal davranışları arasında yer almayan ısırma alışkanlığının ortaya çıkışında yaşanılan tecrübelerin sebep olduğu açıkça gözlemlenmektedir. Bu tecrübelere örnek olarak misafir insanların temas kurma istekleri, yaşadıkları alanları savunma içgüdüleri, kafes dışına çıkarılmak istenmelerinde ve çeşitli korku reaksiyonlarında, eşlerini yada sahiplerini kıskanmaları ve rahatsız edilmeleri gibi etkenler sıralanabilir.
Yukarıda bahsedilen örnekler artırılabilir. Ancak önemli olan sebeplerin kaynağının iyi araştırılması ve bu alışkanlıktan kurtulmalarını sağlayıcı tedbirlerin alınmasıdır. Bu etkenlerden rahatsız edici olanların muhabbet kuşunun bulunduğu ortamdan uzaklaştırılmalı ya da örneğin bir çocuğun oyun olarak gördüğü bir davranış ise engel olunmalı, diğer rahatsız edici olmayan problemlerin tespitinde ise muhabbet kuşunun zaman içerisinde yavaş yavaş stresini yenmesini sağlamak gerekmektedir.
Muhabbet kuşunun kafes dışına çıkarılması istenildiğinde kesinlikle bu canlıların avuç içine alınmamaları gerekmektedir. Bunun yerine parmak yada elin dış kısmının düz bir şekilde uzatılarak kendisinin üzerine çıkması beklenmelidir. Bu davranış da korkuya ya da paniğe neden olacak hızda gerçekleştirilmemelidir.
Bazen de kafeslerini yumurtlama bölgeleri olarak görmeleri kafes içinde bulundukları zamanlarda ısırma reaksiyonu vermelerine neden olabilmektedir. Böyle bir durum tespit edildiğinde ısırma alışkanlığından kurtulabilmeleri için kafeslerinin yerlerinin belirli aralıklarla değiştirilmesi faydalı olacaktır.
Ana nedenlerin ortadan kaldırılabilmesi için dikkatli ve yeterli sürede yapılacak gözlemlerin sonucunda izlenilecek strateji belirlenerek ve ısırma davranışına karşı tepki vermek yerine tepkisiz kalınarak muhabbet kuşlarının bize olan güvenlerinin artırılması sonuç olarak bu alışkanlığın önüne geçilmesinin yöntemlerini oluşturmaktadır.
bazen oyun oynamak icinde isiriyorlar...
 
Geri
Üst