Karadeniz Pet

profesyonel üreticiler haftalık ve aylık üretimhane programını paylaşabilir mi?

Murat NUR

Paylaşımcı Üye
Katılım
26 Eki 2014
Mesajlar
652
Tepkime puanı
15
1) mama. çimlendirilmiş tohum, meyve, sebze, dal darı, çeşitli tohumlar
2) sirkeli su, vitamin
3) temizlik
 
Şu çimlendirilmiş tohum olayını evde nasıl yapabilirim? Yazdıklarınız temel gereksinimler. Periyotları siz belirlemişsinizdir zaten. Probiyotik'i de ilave edin derim.
 
Şu çimlendirilmiş tohum olayını evde nasıl yapabilirim? Yazdıklarınız temel gereksinimler. Periyotları siz belirlemişsinizdir zaten. Probiyotik'i de ilave edin derim.

başlıklarda sorun yok ama periyotları konusunda yardıma ihtiyacım var gelişigüzel uyguluyorum.

TOHUM ÇİMLENDİRME

Çimlendirilecek tohumlar tel süzgeç vasıtası ile iyice yıkanır, çimlendirmenin hızlı olması için 6-7 saat arası ılık suda bekletilir, bu süre sonunda tohumları temiz su ile tekrar yıkayıp , suyunu süzüp çimlendirmeyi tamamlayacağımız bir kaba koyarız, ertesi gün tohumlarımız üzerinde beyaz renkli patlamalar ve uçlar gördüğümüz zaman çimlendirme işlemi tamamdır. Fakat servis etmeden önce , yapılacak en son ve en önemli iş çimlenmiş tohumların özellikle mantara karşı dezenfekte edilmesidir. Bol su ile tohumlar yıkanır , 1lt suya 3-5 damla vanodin olacak şekilde 5dk kadar tohumlar bu suda bekletilir, son kez su ile durulanır suyu süzüldükten sonra kuşlarımıza çimlenmiş tohumlarımızı hazırladığımız mama içerisine karıştırıp verebiliriz, özellikle, yavru besleme döneminde yavru gelişimi açısından çimlenmiş tohumlar çok faydalıdır, bunun yanında hasta olan kuşlara verildiğinde iyileşme açısından, tüydeki kuşa verildiğinde ise tüyden çıkma konusunda çimlenmiş tohumların çok büyük yararları vardır.

Unutulmamalıdır ki bir tohumun vitamin olarak en fazla verimli olduğu dönem çimlenme dönemidir.
 
Bende vanodin yok. Tek kuşum için çimlendireceğim de elma sirkeli su ile yıkasak dezenfekte olur mu?
 
Geri
Üst