T
tuba76
Guest
konuşan muhabbet arıyorum kolay gelsin
Öncelikle Selamun Aleyküm Kolay Gelsin Herkese.
Arkadaşlar Benim 2 Tane Muhabbet Kusum Var.Ve Biz Cuma Günü 24 Saatlik İstanbul-Bitlis ( 1.400Km ) Yolculuk Yapıcaz Ve Burada Güvenip Kuşlarımı Emanet Edeceğim Kimse Yok Kuşlarımı Bagajdada Götüremem.
Şehirler Arası Yolculuk Yapıp Kus Götüren Varsa Yardımcı Olabilirmi..
bilal bey ben kuşu alalı 7 gün oldu 2 kere saldım kuşu birincisinde kolay kafese koydum ama ikincisinde avuçlamak zorunda kladım daha kuşum 2 aylık ve dişi artık salmıyorum korkuyor halen daha bana alışma imkanı varmı ? Son avuçladığım tarihte 3 gün önce ve o günden beri salmıyorum hatta benimle aynı odada şimdi odam biraz küçük bana alışsın diye kuş ötüyor ben arada konuşuyorum onunla sakin bir şekilde bana bakıyor öyle deli gibi kaçmıyor sadece elimi hafif yaklaştırdığımda sola doğru yürüyor elimi kafesin içinde tuttuğum zamanda kafesin üstüne çıkıyor bekliyor öyle ilk salışımda parmağıma çıkmıştı ama bir daha çıkmadı. Birde bir sorum daha var ilk zamanlar aldığımda tüylerini kabartmazdı şimdi tüylerini kabartıp kendini silkeliyor ve ayağını arkayı alıp geriyor iki ayağınıda geriyor bu bir sorunmudur ?
iyi günlerr .. kuşum uçamıyor ve uçtugundada bi yerlere çarpıp düşüyor. ve kafesindee öyle sessiz sessiz uyukluyo hiç ötmüyoo. ne yapmam gerekli sizce.. ?
iyi günlerr .. kuşum uçamıyor ve uçtugundada bi yerlere çarpıp düşüyor. ve kafesindee öyle sessiz sessiz uyukluyo hiç ötmüyoo. ne yapmam gerekli sizce.. ?
Kanatları yağ bağlamış olabilir veya korktuğundan uçmuyor olabilir. Kuşun yeniyse korktuğundan uçmuyordur 4 hafta zaman ver kuşuna etrafı tanıması için elinle yem falan yedir. Ama kuşun yaşlıysa kendi haline bırak arada bir konuş sohbet et, kapısını açık tut benimkide yaşlı kapısı açık dışarı çıkıp kafesin etrafında dolaşıyor sonra acıkınca tekrar giriyor uçmuyor.
Selamun Aleykum Bilal Bey,
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun demek isterim. Bilgilerinizi ve desteğinizi sıkılmadan ve sabırla bizlere aktardığınız için bende kendime adıma teşekkür ederim. Eksik olmayın.
Bende sizden bir tavsiye almak isterim,
Hollanda cinsi 1 adet kuşum var. Şimdi yine hobi amaçlı farklı bir ırka yönelmek istiyorum. Aklımdan gecen ırk show yada cek. Sizin tavisiyeniz nedir?
Bilal bey hoş geldiniz bence forum için çok büyük bir kazanç sizin burada olmanız.
Ben öncelikle kısaca kuşlarımdan bahsedeyim erkek bir yaşını aşkın ve insana alışkın hareketli bir kuş dişi ise alalı 4 ay oldu yabani korkak ve çok durgun yaşını tam bilmiyorum.
Benim sormak istediğim bu kuşlar çiftleşir mi? Yaklaşık bir aydır çiftleşmeleri için ortamı oluşturdum iyide anlaşıyorlar ama sonuç yok özellikle dişi bir türlü hareketlenip kızışmadı?
Dişiyi değiştirsem erkek için sorun olur mu yani yeni alacağım dişiye alışır mı?
http://www.muhabbetkusu.com.tr/sorulariniz-ve-cevaplarimiz/yuvalik-taksam-mi-3322.html
Bilal abi yapay döllenme hakkında kapsamlı bi bilgi verir misin?