Tüm hastalıklar var kuşumda bi yardım edin

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1te
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bir defa şunun bilinmesi gerek. Herhangi bir hastalığı olmayan ve aç bırakılmayan kuş asla aşırı zayıflamaz. Eğer bir kuş yemlikte normal zamanlardan fazla zaman geçiriyorsa ve yem kabuğunu soyduğu halde yiyemiyorsa veya yediği halde zayıflamaya devam ediyorsa o kuşta bir hastalık olduğu kesindir diyebiliriz. Hastalığın teşhisi çok önemlidir. Çoğu hastalık , Bakteri , Virüs , Parazit veya Mantar tabanlı bir hastalık olabilir olsun kuşun zayıflamasına , hatta ileri aşamalarda Kuruma diye Tabir edilen ''bir deri bir kemik kalma'' durumuna neden olmaktadır. Örneğin , Cocsidioz , E coli , Tricomonas , Paratifo , Kursak iltihabı , kursak mantarı , iç veya dış Parazitler vb Hastalıklar Kuşun yediği yemden faydalanmasını engelleyerek ilk aşamalarda zayıflamasına ileriki aşamalarında ise kuşta bırakın yağları kasların bile tükenmesine neden olur ve kuş ölür.

Doğru ve erken Teşhis çok önemlidir. Yoksa kuş gündüz kafasını kanatlarının arasına alıp kafes tabanında bir köşede yatıyor hale gelecek kadar gücü tükenmişse o kuşu kurtarmak baya zorlaşır hatta çok hızlı ve doğru müdahale olmadığı sürece kuş ölür. Ki Bakteri , Mantar veya Parazitsel bir sorun olup olmadığını bilmeden tedaviye başlmak doğru teşhis için şansımızı %15-20 lere düşürür. Doğru teşhis ( daha doğrusu tahmin ) yapsak bile kuşun kurtulma ihtimali yine düşüktür. Dolayısıyla yukarıda bahsedilen durumların görülmesi veya başka halsizlik ve anormal durumlar gözlemlendiği durumlarda vakit kaybetmeden kanatlı uzmanı bir Veteriner hekime başvurulması Kuşun kaybedilmemesi adına önemlidir. Bu şansı olmayanlar Muhabbet kuşlarında İlk önce kuşta mantardan şüphelenmeli dışkısının kıvamını ve rengini takip etmeli , Ağzını koklamalı ekşi bir koku var mı yok mu diye. Başka bir belirti varsa onu gözlemleyip Forumda paylaşmalı ki yardımcı olunabilinsin.

Ayrıca Rica ediyorum kuş hastalıkları konusunda deneyimi olmayan veya az olan kişiler. Elma sirkesi veya kum önerip geri çekilmesinler. Sağlıklı bir kuş için kum da şart değildir Elma sirkesi de. Sağlıklı kuşa haftada iki defa bir suluğa 3-4 damla ( Asla fazla vermeyin isale yol açar ) Elma sirkesi vermek hastalıklardan korunma açısından önemlidir. Ancak Kuş ağır bir enfeksiyon geçiriyorsa elma sirkesi tedavi edemez. Elma sirkesi tavsiye edildiğinde Hobiciler elma sirkesiyle düzelmesini bekleyerek vakit kaybedecekler ve hastalık ilerleyecektir.

+++++++++++
 
başka belirtiler var mı dışkısının resmini atın bir bakalım ayrıca yapabilirseniz bir veterinere götürün kuşu muhtemelen antibiyotik verecektir
 
Buralarda kuştan anlayan veteriner yok ama Kuş bayağı hareketlenmeye başladı
 
Geri
Üst