Karadeniz Pet

Yumurtada embriyo ölmesi

Onur38050

Yeni Üye
Katılım
23 Haz 2017
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Sevgili ustalarım bu dişimin ücüncü kuluckası ilkvikisinde yumırtaları boş olduğu icin erkeği değiştirdim bundada 8yumırta yaptı dolu yumurtalar vardı bi bakıyorum yumurtayı dolduran embriyo yumurtanın dib kısmında karartı kalmış ne yapmak lazım daha hala iki tane dolu yumurtam var onlar boşa gitmesin istiyorum
 
Konu ile ilgili fikri bilgisi olan varsa yazarsa cok mutlu olurum
 
Yumurtalara herhangi bir müdahalede bulunamazsınız. Bekleyin çıkmazlarsa. Bir sonra ki kuluçka döneminden önce Ebeveynlere kür yapın. Ayrıca Vitamin mineral ve amino asit desteği verin. Sonraki kuluçka sorunsuz olacaktır bu şekilde.
 
Bana bi kanaryacı abimiz yumurtayı ceviremiyordur ona yapılacak bişey yok sat gitsin dediya
 
Alakası yok. Başka problemler vardır mutlaka. Onlar içgüdüleri gereği ne yapmaları gerektiğini iyi bilirler. Öyle ki Dışarının derecesi ne olursa olsun yumurta sıcaklığını 37.5 derecede tutmayı başarırlar. İçlerinde termometre var sanki. Bunu bile bilen kuş çevirmeyi mi bilmeyecek. Embiriyo ölümleri genelde Yumurta doğmadan önce anneden patojen kapma nedeniyle olur. Normal bir yumurtanın içi sterildir ve embriyo normal gelişir. Annenin bazen de babanın herhangi bir patojene maruz kalmış olması nedeniyle yumurtaya patojen bulaşır. Bu durumda embriyo oluşur fakat gelişemeden ölür. Hatta bazen embriyo yumurtadan çıkar fakat 3 gün içinde ölür. Bazen de Vitamin veya mineral veya protein eksikliği de embriyonun gelişimini tamamlamasına engel olur. Dediğim gibi siz Ebeveynlere kür uygulayıp vitamin mineral ve protein desteği verin. Herşey yoluna girecektir. Küçük bir ihtimal de dişinin acemi olabileceği ihtimalidir.
 
peki bu kür nasıl yapmalıyım dışarda fazla bi bilgi bulamadım tavsiyeniz varmıdır
 
Kür için Eczaneden Flagyl isimli ilaçtan alın. 5 gün 12 saatte bir ağızlarından birer damla verin. Bunu yapamayacaksanız Çeyrek suluğa 5 damla iyice karıştırarak verin. İlaçlı suyu 6 saatte bir taze olarak hazırlayın. Tedavi süresince ve sonrasında Probiyotik de katın sularına. Probiyotiği Sürekli vermenizde sakınca yoktur. Tedavi süresince kafeste kum kalamar kemiği gibi kalsiyum içeren bir şey olmasın.
 

Benzer konular

Geri
Üst