Karadeniz Pet

Yuva kızdırması

levent5050

Meraklı Üye
Katılım
12 Tem 2017
Mesajlar
171
Tepkime puanı
34
Arkadaslar dişi kuşum, yaklaşık 20 gündür sürekli yuvaya girip cikiyor yuvada vakit geciriyor fakat hala yumurta yok.. yuva kizdirma süresi normalde nekadar sürer? Ve hergün yumurta mamasi vereyimmi ne dersiniz?

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk
 
Yuva kızdırma süresini ilk kez duyuyorum ama sanırım demek istediğiniz şey dişi daha ne kadar yuvaya girip çıkacaktır ve ne zaman yumurtlar. Öncelikle çiftleştiler mi bu önemli ve dişinizde yumurta var mı onu bilmeliyiz ki yumurtlayacağı zamanı kestirelim. Mama içinde bir konuya verdiğim cevabı aynen size de verebilirim:

Mamayı verirken kelepçeli mama kabı dediğimiz kafesin içine takılabilen mamalıklardan kullanıyorum, günlük olarak tazeliyorum bir dolu tatlı kaşığı veriyorum günlüğüne. 2 adet mama kabı koyuyorum kafese, hem baba hem anne aynı anda yerse itiş kakış olmasın diye ki bunu da şu ana da kadar gayet başarılı bir şekilde sağlıyorum. Mamanın içinde yumurta olduğu için mamadan çok yapmamanızı, misal bir çorba kasesi kadar yapmanızı tavsiye ederim. Buzdolabında en fazla 5 gün saklayabilirsiniz, günlük olarak verin, koymuş olduğunuz mamayı tamamen bitirmeseler de o mamayı alın ve dökün. ki genelde bitirirler çünkü düzenli olarak ve az veriyoruz bitirmeleri için. Yoksa mamanın dışarıdaki ömrü birkaç saattir, eğer bu süre de sıkıntı olursa kuşlarımız zarar görebilirler; içindeki yumurtanın bakteri üretmesi sonucu kursak mantarı tehlikesi altına girerler ve kursak mantarı çok ciddi bir rahatsızlıktır.

Mama hazırlanışı:
Bebe bisküvisi toz halinde(rondodan yahut rendeden geçirip)
Yarım havuç(rondadan yahut rendeden geçirip, yumurtalar geldiği zaman eklemeyin)
Hero baby toz mama(bim de dahi satılıyor)
İrmik
Galeta unu
Mor haşhaş(az)
1 haşlanmış yumurta, kabuğu da dahil(rondadan yahut rendeden geçirip)
Kalamar kemiği toz halinde(kafesine direk asınca yiyorsa sıkıntı yok ama yemiyorsa ki alışır bir süre sonra ama mamasına rondadan geçirip yahut rendeleyip eklenebilir)
Tarçın(fazladan kızıştırma etkilidir ben üretim amaçlı kullanıyorum, yumurta geldiği zaman eklemeyiniz)
Pirinç unu
Yine mamaya sevdiği şeylerden zararsız olacak şekilde ekleme yapabilirsiniz.

Hazır vitaminler i çok fazla kullanmanızı istemem, çünkü fazla gelen vitamin zengin hastalığına yol açabilir. Vitamin olarak sürekli her gün vermekte zararı olmayan yem takviyesi ekliyorum sularına, veterinerden almış olduğum marka VİTALİS'tir. Şüphesiz tavsiye ederim. Tüylerin parlaklığı ve metobolizmaya çok büyük katkısı vardır. Arada bir suyu saf halde içsinler, tadını alsınlar diye de VİTALİS'i kesiyorum. Arada bir yine sularına elma sirkesi damlatıyorum, yahut doğal vitamin amaçlı sularına limon da sıkabiliyorum. Sirke sindirim sisteminde ve metobolizma da bulunan zararlı bakterilere etkilidir. Limon da C Vitamini içermektedir. Yine arada bir sularına probiyotik eklemesi de yapabilirsiniz, kuru maya ile. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar kuru mayayı sularına karıştırarak gerçekleşir, elma sirkesi gibi sindirim için önemli bir tedavidir. Ancak unutmayınız ki bu uygulamalar da suları günlük olarak değiştirilmelidir, ki probiyotik ve elma sirkesi 2-3 gün için yapılabilir. Fazlasına gerek yoktur. Dediğim gibi, yaptığınız zaman sularını günlük olarak tazeleyerek yapınız.

Bu dediklerimi sıklıkla da yapmayınız, fakat normalde yumurta olsun olmasın bunları yapabilirsiniz her kuş için. Hayırlı, sağlıklı üretimler.
 
Tesekürler, mama yapimi ve sunumunda sorun yok verdigim zaman iştahlıca yiyorlar.

Çifleştiklerine şahit olmadım. Dişi günün %70 ini yuvada geçiriyor. Dişinin duruşu hal ve hataketinde yumurta yok. Erkek çok istekli ayak falan atıyor sürekli, ve sürekli yuvaya girmesi için zorluyor.

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk
 
Tesekürler, mama yapimi ve sunumunda sorun yok verdigim zaman iştahlıca yiyorlar.

Çifleştiklerine şahit olmadım. Dişi günün %70 ini yuvada geçiriyor. Dişinin duruşu hal ve hataketinde yumurta yok. Erkek çok istekli ayak falan atıyor sürekli, ve sürekli yuvaya girmesi için zorluyor.

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk
Tamam o zaman siz hiçbir şekilde ilgilenmeyin, yumurta olduğu zaman anlarsınız zaten o zaman yuvayı kontrol edersiniz. Mümkün olduğunca çok fazla rahatsız etmemeniz gerekiyor, çoğu kuş streslidir ve strese girdiği zaman yumurta almanız zorlaşır. Hayırlı, sağlıklı üretimler.
 

Benzer konular

Geri
Üst