Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşu Forumu - Muhabbetkusu.com.tr

Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Veterinere gidin doksisiklin veya tetrasiklin etken maddeli antibiyotik alın. Tedaviyi o da anlatır suluğuna 5 gün verin. 3 gün multivitamin 3 gün de probiyotik verin hepsi hergün tazelenecek. Tedavi bitince eğer tam geçmememişse 1 hafta ara verip aynı tedaviyi tekrar yapın.Geçmiş olsun.
D
dilekygtbsi
Flagyl şurup aldım bugün ağızlarına bir damla damlattım. Suluklarına 5 damla kafesteki gaga taşı, kum, mineral blogu kaldırdım. Dediginiz tedaviyi yapacağım ama flagyl bu hastalıkta geçerli mi anlamadim? Kuşun hapşırma durumu soğuk algınlığı değil dışkılarının kenarlarında sari leke oluşuyor ve kusma hareketinden sonra hapşırıyor. Veterinere gittik multivitamin gönderip yolladı. Veteriner anlamıyor.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Flagyl hem anti parazit hem de antibiyotik. Kusma veya varsa yem yememeyi çozer ama hapşurma işinde etkili mi bilmiyorum. Hapşurma için dediğim ilaç en uygunu ayrıca geniş spektrumlu antibiyotik. Kusma bakteriyel ise doksisiklin çözer mantari ise bu ilaçların hiçbiri işe yaramaz. Yine kusmaya devam ederse o zaman eczaneden zolax 50 mg hap alıp 1 hapı 2-3 gün ara ile (bir hapı) 5 e bölerek 5 defa verirsiniz.
D
dilekygtbsi
Doksisiklin veya tetrasiklin ilaca örnek verebilirmisiniz?
Kuşların solunum sorunu olmadığı için ben flagyl aldım. Kuşun ağzının içinde birşey var gibi devamli ağzını bir yerlere sürtüyor, ağzını şapırdatıyor ayrıca dışkıda bakteriyel enfeksiyon tarzı. Kusma ve kuyruk atma yok ama öğütme ve tıksırma sorunu var. Ayrıca bu tıksırmalar devamlı olmuyor daha çok yem yerken ve eşine yem kusma durumunda oluyor.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Siz o zaman bu şekilde başladığınız tedavi yöntemini takip edin. Bitince durumu bildirin. Tekrar değerlendirelim.
D
dilekygtbsi
Ayhan bey teşekkürler ama doksisiklin etkenli önerebileceğiniz ilacın ismini nedir? İlaçlar hakkında bilgim yok maalesef. Mesela hipradoxi s ilacı oluyor mu? En etkili ilaç hangisiyse hemen gidip alayım?
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Hipradoxi veya Hipradoxi S olur.
D
dilekygtbsi
Ayhan Bey iki kuşta kuru hapşırık vardı dün sulu hapşırmaya başladılar. Burunlarından biraz su aktı, hafiften kuyruk atma başladı. Ümit beyinde ilaç önerisi üzerine sabah hemen monodoks aldım sularına 10/1 oranında ekledim 5+3+3 olarak devam edeceğim. Teşhisiniz doğru çıktı teşekkür ederim öteki ilacı sadece birgün kullanmıştım hemen kestim. Kuşlar zayıflamış umarim düzelirlerde size iyi haberlerini veririm.
D
dilekygtbsi
Kuşlar bazen hafif kabarıp ara ara uyusalarda yem yemeyip su içmeyecek kadar kötü değiller. Ayrıca dün dişi kuşta kısa süreli burun tıkanıklığı oldu bende ilacı alana kadar kafes yanına, kaynamış suya vicks koydum o tıkanıklığa iyi geldi. Teşhiste bana yardımcı oldunuz Allah razı olsun.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Etkiyi 4. günden sonra görebilirsiniz. Sabırlı olunuz.
D
dilekygtbsi
Ayhan bey soğuk algınlığı için ilk kürü tamamladım. Monodoks 10'da 1oranında 5+3+3 kullandım. Kuşlarda çok az düzelme oldu ama geçmedi. Şimdi 1 hafta ara vereyim dedim ama kuşlarda kabarma, uyuma, hapşırma erkek kuşta hırıltı yine başladı. Kullandığım ilaçmı etkili değil başka öneriniz varmı? Ilacın dozunu mu arttırmam gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz?
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Dozu 2 katına çıkarın. Kafeste kalamar grit v.s olmasın. İlacı 10 dakika iyice karıştırın. Benim tedavi videomu izleyin detaylı anlatımı var belki birşeyleri eksik yaptınız. Yumurta kabuğu v.s. de verilmeyecek.
Geri
Üst