Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşu Forumu - Muhabbetkusu.com.tr

D
dilekygtbsi
Kuşlar bazen hafif kabarıp ara ara uyusalarda yem yemeyip su içmeyecek kadar kötü değiller. Ayrıca dün dişi kuşta kısa süreli burun tıkanıklığı oldu bende ilacı alana kadar kafes yanına, kaynamış suya vicks koydum o tıkanıklığa iyi geldi. Teşhiste bana yardımcı oldunuz Allah razı olsun.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Etkiyi 4. günden sonra görebilirsiniz. Sabırlı olunuz.
D
dilekygtbsi
Ayhan bey soğuk algınlığı için ilk kürü tamamladım. Monodoks 10'da 1oranında 5+3+3 kullandım. Kuşlarda çok az düzelme oldu ama geçmedi. Şimdi 1 hafta ara vereyim dedim ama kuşlarda kabarma, uyuma, hapşırma erkek kuşta hırıltı yine başladı. Kullandığım ilaçmı etkili değil başka öneriniz varmı? Ilacın dozunu mu arttırmam gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz?
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Dozu 2 katına çıkarın. Kafeste kalamar grit v.s olmasın. İlacı 10 dakika iyice karıştırın. Benim tedavi videomu izleyin detaylı anlatımı var belki birşeyleri eksik yaptınız. Yumurta kabuğu v.s. de verilmeyecek.
D
dilekygtbsi
İzledim Ayhan Bey, kafeste mineral blok, gaga taşı, kum kaldırdım yumurta kabuğu vermiyorum. İlacı karıştırdım ama 10dk değil 1dk kadar her 12 saatte yeniledim. Ben şimdi 2. küre başlamadan bir hafta bekleyeceğim ama iyice kötü olurlar diye korkuyorum. Hapsirmalar arttı ve yine burunlarından su geliyor.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Veterinerden ilaç alın o zaman karıştırma problemi olmuyor veteriner ilaçlarında.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
3 bekleyin o zaman durum acile dönüyorsa
D
dilekygtbsi
Ayhan Bey, sizi yine rahatsız ediyorum ama kuşumun hapşırmasi bir türlü düzelmiyor. Dediğiniz üzere 7 gün aradan sonra 2. küre başladım bugün 4. gün. Kuşun hapşırma şiddeti azaldı burnundan su gelmiyor ama hapşırması sıklaştı. Kafeste kum, mineral blok, gaga taşı, yumurta kabuğu yok. Monodoks dozunu arttırdım önce çok az sıcak suda eritip içme suyu ekleyip 5-10 dk karıştırarak veriyorum.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
tamam. 5. günün sonunda antibiyotiği kesin. 3 gün multivitamin uygulayın sonra tekrar 3 gün antibiyotik verin. Ardından 3 gün multivitamin ve 3 gün probiyotikle tedaviyi sonlandırınız.
D
dilekygtbsi
Dediklerinizi yaparım Ayhan Bey erkek kuşta ki hırıltı nerdeyse tamamen geçti. Kuşlar hareketlendi erkek kuş kuyruk titremesi baya azaldı. Erkek kuşun kuyruk aşağıdaydı normalleşti. Güzel gelişmeler var ama dişi kuşun hapşırmasi iyice arttı. İlaç faydami ediyorda bu kadar artti yoksa başka sıkıntısımı var?
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Siz en son dediğim şekilde devam ediniz. Takip etmeye devam.
D
dilekygtbsi

Ayhan Bey kuşumun son halinin videosu. Her iki kuşta aynı sorunlar tedaviye rağmen devam ediyor. Anladığım kadarıyla çabuk geçecek bir hastalık değil. 2. Kür devamında 3+3+3 devam ettim tedavi şuan bitti. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor. Kuşlar ölecek kadar kötü değil ama sorun geçmedide bilmiyorum bu durum nasıl geçecek.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Bu kuşta hapşurma değil. Kuş oyun oynuyor neşesi de yerinde.
D
dilekygtbsi
Aman öyle olsun Ayhan Bey ben ilk kez böyle oyun gördüm. 2 aydır kuşlar hasta diye üzülüyordum. Gerçi erkek kuşta gerçekten bir sıkıntı vardı aslında tekli hapsirdiklarinda su aktığıda olmuştu. Belki tedaviler işe yaradı belki boşa ilaç kullandım. Umarım kullandığım ilaçlar yüzünden ilerde birşey olmaz ama kuşlar hareketli dün kontrol ettim ve biraz kiloda almışlar.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Doksisikiln genel antibiyotiktir. 3-4 ayda bir defada kafadan kullanılabilir. Aslında 3-4 ayda bir koksidiyoz tedavisi yapmak zorunludur. Koksidiyozu mutlaka yapınız.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
BU arada ilk video ile ikinci video arasında fark var. 2. videoda çok daha güçlü hava alıp veriyor.
D
dilekygtbsi
Evet Ayhan Bey kuşlarda gözle görülür düzelmeler oldu. Siz birşey olmaz diyorsanız olmaz. Gerçi ben sizin videodaki tarifiniz gibi kullandığım ilaçlardan sonra kuşun ciğeri zarar görmesin diye 3 gün vitamin, sindirimi ve yararli bakteriler için 3 günde probiyotik kullandım. Ama kuşlara biraz fazla kullanmış olduğum için korktum. Size bir sorumda kuşlar tüydeyken dışkısı normale göre biraz sulu olabilir mi?
D
dilekygtbsi
Direkt koksidiyoz tedavisi yapmasamda daha önce kuşların dışkılarından dolayı Flagyl ve triflucan kullanmıştım iyi gelmişti. Hatta erkek kuşun poposunda dışkı yapışması vardı kullanınca düzelip kendine gelmişti.
Ayhan OTÇUOĞLU
Ayhan OTÇUOĞLU
Kuşlar tüye girince genel durum azıcık kabarık olabilir dışkı biraz bozulabilir.
D
dilekygtbsi
Ayhan Bey bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Koksidiyoz videonuzu izledim. Ama ben bu ilaçları daha önceden kullanmıştım. Videolarınızda çok önemli bilgiler veriyorsunuz. Bundan sonra kaçırmadan izleyeceğim. Eğer sulphamezathine den haberim olsaydı boşuna Flagyl ve triflucan gibi ilaçlarla kuşları yormazdım. İns kuşlarım yavrular ve size güzel haberler veririm.
Geri
Üst