Karadeniz Pet

Çok iyi bir bakıcı kuş olacak diyebilirmiyiz

Çağlayan Levent

Meraklı Üye
Katılım
13 Ara 2016
Mesajlar
126
Tepkime puanı
32
Herkeze iyi akşamlar arkadaslar merhaba , bi ciftimin altında 5 adet yavru var bi hafta sonra falan yeme düşecekler insallah. Gozlemledigim bir şey var son 10 gunden beri iyice bakıyorum ve her gün bi kaç kere buna şahit oldum. Yavrularimin arasında bir tane disi kus var. Ne zaman anne o kusu beslese ardından diğer kardesleride anneden yem isteyince bu dişi olan yavru kus gidiyor her seferinde kardeşlerinin hemen hemen hepsine yem kusup kardeşlerini annesinin beslediği şekilde aynen öyle besliyor :) bildiğimiz annelik yapıyor kardeşlerine. Ilk defa böyle bir şeye şahit oldum. Bu yavru kus için ileride güzel bir bakıcı anne olucak diyebilirmiyiz. Yoksa bu normal birşey midir.
 
Bu olay benim erkek bir show kuşumda oldu, ilk defa gördüğüm şey daha yeme düşmediği için 40 günlük kadar anne baba ile birlikteydi. benim bu çiftimde yaklaşık olarak 52 gün yavruları yanında kaldı ve anne babadan hiçbir tepki gelmedi 50 güne kadar yavrular yuvaya girip orda yatıyorlardı ve anneside hep yanlarındaydı diğer kardeşi geç çıktı.işten her geldiğimde soruyordum bu yavru yem kırabiliyormu takip edin diye bir gün geldim ve bana dedilerki ya ne yem kırması kardeşini bile besliyor kardeşine yem kırmayı bile öğretti öyle söleyim.
 
Ilk defa böyle bir duruma şahit olduğum için şaşırdım açıkçası onun için merak ettigimden sormuştum. Peki bu bahsettiğim dişi kusu diğer kardeşlerinden renk olarak hosuma giden erkek bir tanesiyle birlikte ufakliktan beraber büyüterek ileride eş olmalarını saglasam aynı kuluçka kardeşleri olduğundan bir sikinti yaratirmi.
 
Maşallah çok iyi bir bakıcı olacak belli ki öyle kanları elde değerlendirmek lazım. Aynı kuluçka kardeşi ile eşleme; tüy problemi, sakatlık, boş yumurta, çarpık bacak, felçli doğumlar vs... gibi promlemler yaşatabilir fakat Farklı kuluçka kardeşi olur ise bi problem yaşanmaz
 

Benzer konular

Geri
Üst