Karadeniz Pet

....ÖNEMLİ... Dışkı deyip geçme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muhabbetkusu

Yönetici
Site Yöneticisi
Katılım
16 Ocak 2013
Mesajlar
3,078
Tepkime puanı
51
Kuşlarda dışkı 3 bölümden oluşur;

İdrar
Dışkı
Urates

İdrar

Bu dışkı yerleştirilen açık ve şeffaf bir sıvıdır. Bu kolon ve kloaka tarafından emilir, çünkü normal kuş olarak, idrar azdır. Stres halinde, daha bol olabilir. O böbrek, transit ve cinsel organların durumunu gösterir.

Dışkı

Kahverengi veya koyu yeşil görünüm bir silindir olarak oluşan dışkı vardır. kırpma, pro ventriculus, taşlık, bağırsak: Onlar sindirim sisteminin durumunu gösterir.

Urates

Onlar düzensiz dışkı yerleştirilen böbrekler, beyaz ve mantı görünüm tarafından çıkartılan katı kısmına karşılık gelmektedir. Onlar karaciğer, böbrek, kloaka ve organların durumunu gösterir.

Dışkı genel görünümü;

Siyah ise;
Kuş bir bağırsak enfeksiyonu, cinsiyet colibacillosis muzdarip olduğunu, renk siyah kan sindirilir.

Yeşil ise;
Kuş bir Chlamydophilia psittaci (/ ornithosis psitakoz) ve karaciğer problemi çekiyor.

Sarı / Yeşil ise;
Kuş (/ ornithosis psitakoz) akut Chlamydophilia psittaci muzdarip

Sarı / Turuncu ise;
Kuş karaciğer muzdarip.

Yeşil Parlak ( Florasan ) ise;
Kuş bir streptokok veya su kaynaklanan bir yara muzdarip. Bir antibiyotik sülfa tip OCECOXIL uygulanmalıdır.

Bu yazı sadece bir ilk yaklaşımdır. O sadece bir kuş uğradığı bozukluklarının olası nedenleri hakkında bir fikir verebilir. Bir veteriner laboratuvar tarafından dışkı gerçek bir analiz yerini almamalıdır.

Psittakoz nedir?
Psittakoz genellikle papağangillerden, hindilerden ya da güvercinlerden insanlara geçen bulaşıcı bir hastalıktır. Psitakin, bir başka deyişle papağangiller arasında papağanlar, Amerika papağanları, sultan papağanları ve muhabbet kuşları bulunur. Psittakoza Chlamydophila psittaci adlı bakteri neden olur.

Kimler bu hastalığa yakalanır?
Hastalık papağangillerden geçtiği için, evcil havyan dükkânlarında çalışanlar ya da bu tür hayvanları satın alanlar zaman zaman psittakoza yakalanır. Ayrıca hindilerin kesildiği mezbahalarda çalışanlarda ve çiftçilerde de bu hastalık görülebilir.

Psittakoz nasıl bulaşır?
Hastalık, genellikle mezbahalardaki psittakoza yakalanmış kuşlara temas etmekle ya da kafeslerdeki kurumuş dışkılardan havaya karışan bakterilerin solunmasıyla bulaşır. Kafeslerdeki dışkıların bulaştırıcı etkisi haftalarca sürer. Psittakozun insandan insana bulaştığı henüz görülmemiştir.

Psittakozun belirtileri nelerdir?
İnsanlardaki belirtiler arasında; ateş, baş ağrısı, soğuk algınlığı, kimi zaman da zatürree yer alır. Bazı hastalarda griptekine benzer belirtiler görülürken, bazılarında hiçbir belirti görülmez. Kuşlardaki belirtiler arasında ise iştahsızlık, tüylerin kabarması, göz ve burun akıntısı, ishal bulunur. Bazen kuşlar bu hastalıktan ölmektedir. Bazı kuşlarda hiçbir belirtiye rastlanmasa da bu kuşlar hastalığı başkalarına bulaştırabilir.

Belirtiler, hastalık bulaştıktan ne kadar sonra ortaya çıkar?
Kuluçka süresi beş günden 14 güne kadar çıkabilmektedir; ancak bu sürenin daha da uzadığı olmuştur.

Hastalığa nasıl teşhis konur?
Hem insanlar, hem de kuşlar için yapılan çeşitli testler mevcuttur. “Kuşlar ve İnsanlar Arasında Görülen Chlamydophila Psittaci Enfeksiyonunu (Psittakozu) Önlemek için Alınan Tedbirlerin Listesi” (2008) adlı incelemeye, bu hastalıkla ilgili güncel bilgilere şu adresten ulaşılabilir: Psittacosis - New York State Department of Health.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst