Karadeniz Pet

İshal, Halsizlik, İştahsızlık, Kilo Alamama ve Göğüs Kemiği

Emre0693

Yeni Üye
Katılım
15 Ara 2018
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
Merhaba. 12-13 yaşlarında erkek bir muhabbet kuşum var. Çok neşeli ve cana yakın bir kuştur. Ancak 4 gün önce sabah kuşumu kafesinden çıkarttığımda iştahsız ve ishal olduğunu farkettim. Hemen suyuna sirke kattım ,bir ilaç kullanmadım. Ertesi sabah biraz canlandı. Ancak ishali ve iştahsızlığı devam edince Avideara isimli antibakteriyeli sabah akşam ağzına 2şer damla vermeye başladım. Bu arada iştahsızlık devam ettiği için kuşu pirinç lapasıyla elden besledim. Kuş yem ve ekmek yemek istiyor, yemin başına geliyor ancak yiyemiyor öylece bakıyor. Dal darı da koydum yemedi. 3 günün sonunda ishali ve iştahsızlığı devam edince ben de başka bir hastalık olduğundan şüphelendim ve kursak mantarı olabileceğini düşündüm. Çünkü;
Kuşum sanki hiç doymazmış gibi sürekli yem ve ekmek yiyordu ancak hiç kilo almıyordu.
Göğüs kemiği çok belirgin, belli oluyor, ele geliyor.
Şu an kursağını ellediğimde 3 gündür çok az beslendiği halde elime yumuşak bir doku geliyor.

Bugün eczaneden Flagyl şurup aldım. Polivit şurup aldım. Ancak kursak mantarı hastalığından (kuruma) emin olmadığım için henüz kullanmadım. Ayrıca elimde sulphamezathine de var.

Kuşun son durumu; ishali, iştahsızlığı devam ediyor. Kendi başına hiç yem yiyemiyor. Halsizlik var ancak ilk iki günkü kadar değil Tüylerinin kokusu normal, temiz kokuyor. Kıçına zeytinyağı sürüyorum yoksa dışkısı yapışıyor.

Kuşuma Flagyl kullanmalımıyım? Eğer kursak mantarı değilse Flagyl'in ölümcül bir zararı olur mu? Bilenlerden yardım bekliyorum.
 
Kuşun ve dışkısının fotoğrafını atar mısınız? İlacı kullanan üyeler yardımcı olur umarım.
 
Yemliğinde kırılmış yemler var mı? Bir de ekmek ve açık dal darı verilmemesi gerekiyormuş. Paketli markalı dal darıda sorun yok. Ekmek vermeyin.
 
Bu resim sulu kakasının kurumuş hali. Normal yeşil renkteydi ve çok suluydu.

Ekmeği senelerdir yiyordu ama şimdiye kadar böyle birşeyle karşılaşmayınca ekmekten olmadığını düşünüyorum. Ekmek vermem bundan sonra. Kuşun resmini de ekleyeceğim. Kuş çok fazla kabarık değil. İlk günler ateşi vardı üşüyor gibiydi. Şimdi ise sıcaklığı normal kontrol ediyorum. Oda sıcaklığı iyi derecede. 24 - 25 derece civarı.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20181215_210014.jpg
    IMG_20181215_210014.jpg
    773.1 KB · Görüntüleme: 22
Yemliğinde kırılmış yemler varmı derken kuş kendi başına yem yemiyor sürekli gözlemliyorum. O yüzden kırılmış yem kabuğu yok. Dışkısında da yok. Ben elime yem alıp döktüğümde ise yemeye çalışıyor bir iki tane alıp bırakıyor, yiyemiyor.

Ayrıca pirinç lapasıyla beslemem yeterli olur mu? Şırıngayla kaç ml ya da kaç şırınga vermeliyim? Yumurta sarısı veya başka bir şey vereyimmi? Antibiyotik vermeye devam ederken Polivit vitamin vermem sakıncalı olur mu?
 
Son düzenleme:
Dışkısı normal değil vakit geçmeden tedaviye başlanması lazım. Şırınga ile elle besleme yapabilirsiniz elle besleme maması tarifleri nette mevcut.
 
kuruma varsa bunu uygulayabilirsiniz.
 
Geri
Üst