Karadeniz Pet

İshal mi

durmusakdas

Yeni Üye
Katılım
2 Mar 2016
Mesajlar
24
Tepkime puanı
3
yaklaşık 1-1,5 aylık erkek muhabbet kuşum var. bi kaç gün önce ve dün 1 er kez elime işedi. işin garibi muhabbet kuşları işiyemiyor diye biliyorum.
tek başına yaşıyor. Ailem ortalığı fazla kirletiyor diye 2. kuş almıyorlar
10 gün kadar oldu kuşu alalı . baya aktifti ancak bugün farkettim tamamen ilgisiz morali bozuk gibi. halbuki kuşla ailecek baya ilgileniyoruz . dünden beri kafesin hep altında durmaya başladı. tüneklere biz deyim yerindeyse zorla çıkartıyoruz. günün neredeyse tamamında kafesin kapısı açık istediği zaman çıksın diye sabahtan akşama kadar saatlerce kafes dışında takılıyor.

şimdi merak ettiğim şu. muhtemelen bu prens ishal oldu. ancak eminde değiliz. ve yaşadığımız çevrede bi veterinerde bulamıyoruz öğrenemiyoruz. kuşu aldığım yerde muhtemelen ishal ilacı bulabilirim. ama ya ishal değilse. zararı olabilir mi ilacın. sonuçta yavru ve sağlıklı olma şansı da var.
önceden başını okşamaya bile kalksam elimi ısırırdı şimdi ona bile ilgisiz davranıyor . sadece dün ve bugün başladı bu olaylar ===?
bi akıl verir misiniz ?
 
kuşun dışkısının fotosunu atarsan öneride bulunabilirim
 
Hocam dün gece mesajı atmadan 10 dk kadar evvel kafesi trmizledim altını da temizledim kafesin. Bu sabah yaptığı kakalara bakarken farkettim ki ishal gibi görünen bir tane var. Onun dışındakiler hep katı. Fotograf yüklenmiyor nedense boyutu büyük diyor.
 
Ekledim hocam işeretli yerde cıvık akıntılı bi dışkı var diğerleri katı. Ancak diğerlerinin sadece kenarları tırnak kadar sulu gözüküyor. Onlar normal galiba. Tabi siz daha iyi bilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20180909-105420.png
    Screenshot_20180909-105420.png
    853.8 KB · Görüntüleme: 17
Muhabbet kusum 2 gundur halsiz kadasini kanatlarinin arasina sokuyor ole duruyor nesi olabilir
 
content://media/external/file/153733
 

Ekli dosyalar

  • 20180909_170631.jpg
    20180909_170631.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 7
Hocam benim açtığım konu ufukbulat beyin sorusu nedeniyle arada kaynamış. Benim kuşta sorun var mıdır acaba.
 
Hocam benim açtığım konu ufukbulat beyin sorusu nedeniyle arada kaynamış. Benim kuşta sorun var mıdır acaba.
Direkt ishal diyemiyorum çünkü normal dışkılar da var. Şimdilik tam dolu suluğuna dört damla elma sirkesi damlatın. Suyu her gün değiştirin ve bu suyu dört gün kullanın. Kafesi hijyenik olsun. Yemleri temiz ve kaliteli olsun.
 
Geri
Üst