Karadeniz Pet

ırklar arası fark

MURAT AVCI

Yeni Üye
Katılım
16 Eyl 2014
Mesajlar
26
Tepkime puanı
2
Show / Jumbo(İngiliz) / Hollanda / Çekoslovak / Yerli (Standart ) ve Kırık... Tüm bunlar ne bakalım

Yerli Muhabbet Kuşu
Aslında bu kuş standart Muhabbet Kuşudur.Doğada sadece yeşil olan bu tür Avusturalya kökenli bir kuştur.Diğer renkleri çeşitli çalışmalarla elde edilmiştir.Bu diğer renkler dünyada American Budgerigar / Amerikan Muhabbet Kuşu olarak bilinmektedir.Bunun sebebi ise doğalın dışında olan bir çok mutasyonun bu ülkede çıkmasıdır.İdeal boyu 18.8 cm'dir.

L2dYdZ.jpg



Kırık ( Ara Boy ) Muhabbet Kuşu
Bu ırk ara boy bir kuştur.Yerli ile İngiliz muhabbet kuşlarının eşe atılması ile ortaya çıkan yavrulara verilen ırk adıdır.Belirli,kabul edilen bir standarda sahip değildirler.Ancak üretimde bakıcı olarak ve pet sektöründe satış amaçlı önemli bir yere sahiptirler.

Ppvp4N.jpg



Çekoslovak Muhabbet Kuşu
Bu ırk da ara bir boydur.En göze çarpıcı özelliği ise oldukça uzun bir kuyruk yapısına sahip olmasıdır.Bunlar çok iri yapılı kuşlar değillerdir,ancak ortalama 25 cm gibi bir uzunluğa sahiptirler.Ayrıca çok iyi bir bakıcı kana da sahip değildirler.Oldukça agrasif yapılı ve üreme dönemleride çok fazla kıskançlık yapan kuşlardır.Genellikle Hollanda dediğimiz ırk ile karıştırılırlar.Ayrımı oldukça basittir aslında,Yerli'den daha uzun bir kuyruk yapısı ve Hollanda'dan daha ince bir yapısı vardır.

QJ1JPV.jpg



Hollanda Muhabbet Kuşu
Bu ırk benim şahsen en favori ırklarımdandır.Oldukça iyi birer bakıcıdırlar ve bence show üreten her kümeste olmalıdırlar.Çekoslovak ırkıdan daha iri yapıda ve çok daha sakin bir yapıda olan ırktır.Bunlarda ne yazık ki, İngiliz'lerle karıştırılır.Ancak benekleri iri yapıda olmasına rağmen asla İngiliz'lerdeki gibi çok sayıda değildir.Ve kafa yapıları ise daha zarif bir yapıdadır.Boyları ortalama 19 ila 20 cm arasındadırlar.

do4op7.jpg



Jumbo ( İngiliz ) Muhabbet Kuşu
Bu ırk ise adından da anlaşılacağı üzere İngiltere'de geliştirilen bir Muhabbet Kuşu Irkıdır.Bu ırk Showlara giden yoldur ancak asla Show Muhabbet değildir.Ve bunların da hepsi Show Kanı taşımaz,bunu ayırmak ciddi bir bilgi ve tecrübe ister.Oldukça sıcak kanlı olan bu ırk da çok iyi bir bakıcı kana sahiptir.Showlar bu ırkın ayrıştırma yöntemi ile eşleştirilmesiden elde edilmiştir.Bunların da boyutları satandard olarak ortalama 22 cm civarıdır.Bol benekli bir ırktır.



vmYg54.jpg


Show ( Duruş ) Muhabbet Kuşları
Bu ırk yukarıda da yazdığım gibi İngiliz Muhabbet Kuşlarıdan uzun süren ayrıştırma çalışmaları ile elde edilmiştir. Muhabbet Kuşunun en özel ve pahalı ırkıdır.Malesef her İngiliz Muhabbet Kuşu Show değildir.Bu ırk oldukça spesifik özelliklere sahiptir ve yalnızca profesyonel üreticilerin çalışabildiği,yavru alabildiği bir ırktır.En spesifik özelliklerinden bazıları ise, bir manken edası ile kendini sergilemesi,kafa tüylerini açması ve tünekte ki 30 derece açı ile durmasıdır.Bu ırk minimum 21.6 cm olmalıdır.

do4naL.jpg


ALINTIDIR
 
Son düzenleme:
bence sabitlense iyi olur çok faydalı bir bilgi olmuş :)
 
Paylaşım için teşekkürler

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Paylaşım için teşekkür ederiz
 
İyi bir konu olmuş elinize sağlık.
 
"iyi bir bakıcı kana sahiptir"
"Oldukça iyi birer bakıcıdırlar"

gibi cümleler var. bakıcı kan ile ne demek istiyor?
 
Bilgilendirici bir konu olmuş ellerinize sağlık. İnternetteki standart ırk sınıflandırması konusundan çok daha açıklayıcı olmuş. Ayrıca Pakistan ırkını da eklerseniz ve tüm ırklar için daha fazla örnek fotoğraf koyarsanız kusursuz bir konu olur.
 
hocam kuşumun ırk'ı cinsi nedir bir bakar mısınız

qYB48V.jpg
 
hocam kuşumun ırk'ı cinsi nedir bir bakar mısınız

qYB48V.jpg
Senin kuş yerli güzel bi kuş eğitim konusunda favorim once yerli sonra hollanda.

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:33 -->-> Daha önceki mesaj 21:32 --

Emeğine sağlık çalışma güzel olmuş ırk konusunda sıkıntı yaşayan arkadaş sayısı çok fazla forumda
 

Benzer konular

Geri
Üst