Karadeniz Pet

1.5 Aylık Muhabbet kuşu.

Ali Erkal

Yeni Üye
Katılım
23 Şub 2017
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Öncelikle merhaba herkese,forumda yeniyim konuyu bulamadığım için yeni başlık açtım admin kusura bakma. Size bir kaç sorum olacak. Kuşumu alalı daha 1.5 hafta oldu fakat benden korkuyor. İki kez seveyim derken elim kafese takıldı ve kafes düştü. 1 keresinde kafesten kaçtı düşerken. Fakat elimi kafesin içine soktuğumda çubuğun sonuna kadar kaçıyor sonra göğsüne dokunduğumda parmağıma geliyor. Sıra sıra bütün parmaklarıma geliyor. Nasıl alıştırabilirim? Kafesin kapağını açıyorum dışarı çıkmıyor. Elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum fakat korkuyor benden.

Dip not: Sabah 8 de işe gidiyorum akşam 7de evde oluyorum. Akşama kadar annem ilgileniyor benim odam da geldiğimde ise ben. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
O şekil yapmaya devam et sonunda alisacaktir akışına bırak omuzuna al evde gez hafif hafif öpmeye çalış kafes içinde yavaşça parmağına konmasini sağla devam boyle alışır yani dert etme aceleci olma ayni sorun bende de var :)
 
Çok teşekkür ederim benden korkunca üzülüyorum o kafes düştü falan ondandır diye bana küstü sandım ama sabırla deneyeceğim teşekkür ederim :)
 
Önce eline güvenecek ... Eline güvenmesi için de sıkıştırmayacaksın ve arada kafese elini sokup yavaş hareketler yaparak yaklaşacaksın korkuyorsa hafif geri çekip öyle kafeste alışması için bekleyeceksin... 1,5 aylık kuş eğer ki çok korkutmadıysan kaldırmadıysan 1-2 haftaya alışır. Parmağına geldikten sonra kafesten parmağında çıkart bırak uçsun odada biraz..
Dışarıda uçunca yorulacak peşinden gitme o yorulup bir yere konduktan sonra elinle yem yedirmeye çalış... Gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten... Kolay gelsin ....
 
Öncelikle kuşu korkutmamaya özen göster yani kuşa elini yavaş bir şekilde yaklaştır ani hareketlerle yaklaşma mubiş korktuğunda alışması zorlaşacaktır. Sakin sakin ve yavaş hareketlerle denemeler yaparsan zamanla ele gelir ve sana alışır :)
 
Biraz sabırsız olduğumun farkındayım. İki kere kafesi düşürdüğümden korkuyor zannımca. Gerçi babamdan da korkuyor haha :) Fakat sabırlı olacağım. Kafeste parmağıma konuyor gidecek bir yeri kalmayınca yavaş yavaş dışarı doğru çıkartmaya çalışıyorum uçsun diye hep kafeste sıkılmasın diye ama geri kafese giriyor. Bi de odam da uçarken mecburen elimle tutup kafese sokuyorum parmağıma konmayınca kendisi de kafese girmiyor e haliyle elime alıyorum avucuma yani öpüyorum falan ama bakacağız. İlk defa besliyorum bu arada çok acemiyiz. Kafanızı şişirdiysem affola :)
 
Sorun değil... Hepimizin soracak şeyleri oluyor zamanla....
Bilgi paylaşılınca güzel :)
 
Geri
Üst