Karadeniz Pet

400 çift dile kolay:)

cengiz

Emektar Üye
Katılım
29 Tem 2016
Mesajlar
1,554
Tepkime puanı
483
IMG_3450.PNG
Bir üreticinin satışa çıkardığı kuş ilgimi çekti yazdım. 400 çiftin bakımını nasıl yapıyor merak ettim bi kaçgüne gidip bir çayını içecem :)
 
Mersin arpaçta
 
Bugün 7 çift birde tek kuşun kafeslerini temizledim suları değiştirdim yemleri değiştirdim yoruldum 400 çift düşünemiyorum bile /)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bende de olsun çok isterdim.. Mubişler demek huzur demek.. Çok akıllılar beni her seferinde şaşırtıyorlar. Her birinin farklı huyları kişilikleri var. 400'çift mubiş.. Harika bir şey olsa gerek.. Cengiz bey bence de gidin görün.. Ben Mersin'de olsam kesin gider bakardım o cennete..
 
kesinlikle maşallah benimde iki çift muhabbet kuşum var gerçekten insanın hayatına neşe ve huzur katıyorlar.
 
Evet 400 çift demek 800 eş olmuş kuş demek. Bu gerçekten büyük bir rakam helal olsun. Fakat 400 rakamına ulaşmak çok aşırı zor değil. Belirli bir süre (1,5-2 yıl belki 2.5 yıl) en asgari düzeyde yavru satışı yaparak beklenirse veya hiç yavruları elden çıkarmadan; ayrıca bunların tüm masraflarını cepten harcayarak karşılamayı da göze alınırsa bu sayı pekala yakalanabilir veya yaklaşılabilir.
Bakımı zor mu gerçekten çok zordur. Helal olsun diyorum. Gerçekten sadece bu işe odaklanmış iyi bir üretici olduğu belli. Bence mutlaka bir ziyaretine git :)
 
Hobi den çıktığı için artık meslek olmuş 400 çift. insanların sevdiği işi yapıp gecimini sağlaması kadar mükemmel birsey yoktur heralde çok özendim masallah .
 
Geri
Üst