Karadeniz Pet

6 Kuluçka

Rukiye Kalyoncu

Yeni Üye
Katılım
26 May 2015
Mesajlar
88
Tepkime puanı
2
Herkese iyi akşamlar ^^ Arkadaşlar dişi kuşların üst üste 1 sene içerisinde 6 kere kuluçka yapması ne kadar normal acaba ? 1 çift muhabbet kuşum var ve dişi kuşum yavru yapıp duruyor.Ölmesinden korkuyorum ama durduramıyorum da. Yuvalıgı alayım diyorum ama daha yavrular yeme düşmeden yeni kuluçka yumurtası gelince yuvalığı da alamıyorum.Erkek kuşu da ayırırsam eğer dişi için daha kötü olur diye korkuyorum çünkü şu an yuvalıkta 2 tane yavrusu var ve bir tane yumurta var anne kuş yavrularla pek ilgilenmiyor baba besliyor şu an yavruları,babayı ayırırsam daha kötü olmaz mı?...Sizce ayırmalı mıyım ? Ayırırsam yumurtalamayı bırakır mı ? Ayrıca bu kadar çok yavru yapması dişi kuş için ölümcül olur mu acaba ? Hiç şahit olmadım ama çevremdeki insanlar ölebilir dediler...:(
NOT: Şu ana kadar 5 kuluçka yaptı bugün yuvalıkta 1 yumurta oldugunu gördüm yani 6.kuluçkayı da yapmak üzere,Geçen kuluçkada 6 yumurta yaptı ve sadece 2 tane yavru çıktı.
 
Siz kuşlara Sürekli Probiyotik ve haftada iki defa da vitamin desteği yapın. Hazır mama var versela laga'nın ondan verin. Yemleri de karışık tohumlardan oluşursa hiç bir şey olmaz. Ayırmanıza gerek yok.
 
1. Yol: Yavruların yuvadan atlamasına az bir süre kala dişiyi ayırın erkek baksın yavrulara.

2. Yol: Yumurtaların içinde yavru oluşmadan alıp atın.

Kuşları dinlendirsenizde fayda olacaktır üretim kuşları ister istemez yorar.
 
Çok sık kulucka yapan dişiler hirpalanabilir ben 2 yıl önce dişimi yuvalikta ölü bulmuştum ard arda 9 kuluçka yapmıştı ondan sonra anladım .

O yüzden üreticiler bi kaç kuluçka dan sonra dişileri salma larda dinlendiriyorlar .
 
O kadar kuluçka yorar ve denildiği gibi ölümle sonuçlanabilir bence yumurtladıkça yumurtaları alın son yavru yeme düşüncede dişi erkeği ayırın
 
Geri
Üst