Karadeniz Pet

6 Yaşındaki Dişi Muhabbet Kuşum Hakkında

boran

Yeni Üye
Katılım
27 Tem 2018
Mesajlar
11
Tepkime puanı
1
6 yaşındaki dişi muhabbet kuşum tek olarak yaşamakta, son zamanlarda (1-2 hafta) çok halsizleşti, sık sık hapşırıyor, kafesinin bir kenarına çekilip kabarıp tüyleriyle uğraşıyor(Dışarı çıktığında da aynı davranışı sergiliyor) ve ara sıra kafasını ya salıncağına ya da yemliğinin kenarına sürtüyor sizce muhabbet kuşumun bu davranışları normal midir yoksa bir hastalık belirtisi midir?
 
Hapşuruyorsa suluğundaki suya sekiz dokuz damla limon damlatın. Kuşun ve dışkısının fotoğrafını ekler misiniz?
 
1.
 

Ekli dosyalar

  • DSC_0231.JPG
    DSC_0231.JPG
    4 MB · Görüntüleme: 73
Genel olarak sağlıklı bir dışkı görüntüsü var kuş da öyle. Tünekleri temizlemeyi unutmayın. Söylediğim limon takviyesini yapıp kuşa taze meyve sebze verin. Limonlu suyu günde iki defa tazeleyin.
 
Üç dört gün bu limon takviyesini yapın sonra normal suya dönersiniz. Meyve sebze günlük rutininiz olsun.
 
Meyve sebze olarak ne vermemi önerirsiniz?
 
Benim kuşum da kafasını gagataşına , tüneğe falan sürtüyor. Çok kaşınıyor. Ama benimki tüy dkümünde. kafasında tüy kapsülleri falan var . zaten bu konuyu Hayvansever03 ile daha önceden de konusmustuk. Ama sizin kuşun nesi var bilmiyorum. Yaşı da var baya yani.
 
Bu sıralar burnundan tık tık ses gelmeye başladı normal midir?
 
videoyu yüklediğimden 1 gün sonra düzelmişti fakat bu sıralar hem bu sesi çıkartıyor hemde çok nadir (uyumaya yakın)burnundan gıcırtıya benzer bir ses geliyor.
 
Nefes alıp verirken kuyruğu atıyor. Solunumsal durumu var. Veterinere gitseniz iyi olur.
 
Yakınımda Muhabbet kuşlarından anlayan veteriner bulamadım daha kötü olmaya başlıyor ne yapmalıyım?
 
Yakınımda Muhabbet kuşlarından anlayan veteriner bulamadım daha kötü olmaya başlıyor ne yapmalıyım?
Tedavi olmadan olmaz. Suluğundaki tam dolu suyuna yedi sekiz damla limon damlatın. Damla sayısını arttıralım. Bol bol meyve sebze. Dediğim gibi bunları yapın ama yanında da veterinere gitmelisiniz.
 
hapşırma esnasında burnundan sıvı geliyor, ayrıca tüylerini kabartıyor ve kuyruğuda ileri geri atıyorsa kuş soğukta kalmış demektir. petshopta vitafer isimli solunum yolu enfeksiyonu ilacı var. her gün tazeleyerek kullanın. 7 gün sonra yemlik tünek suluk ve kafesi dezenfekte edin. tedavinin ertesi günü sade su, daha sonraki 3 gün vitamin takviyesi yapın.
 
Bugün veterinere götürdüm antibiyotik verdi 1 ml 5 gün boyunca 0,1(sadece ağızlığı dolu suya katarak) ml kullanmamı 5 gün içinde geçmezse 7 gün kullanmamı Yine geçmezse tekrar getirmemi söyledi. Bunlara ek burnundan gelen sesler çoğaldığında buğu yapmamı önerdi.(Muayene ücreti almadı ilaç ücreti olarak 5 TL aldı)
 
Geri
Üst