Erkek olanın mavi veya pembe oluyor. Dişi de ise cere rengi full beyaz veya sadece cere deliklerinin etrafı beyaz oluyor.Büyüklerde cere rengi ayrımı nasıl oluyor erkek ve dişinin ?
Çünkü çok zor bulunuyor Bi istisna resmen erkek albino veya lutino bulmak. Geneli dişi oluyor.Erkeklerde ceresi mavi olan hiç albino ve lutino görmedim
Benim profildeki kuşda kırmızı göz mesela. Eş aldım bende erkek kuşuma. Çok basit anlaştılar. İnşallah sizinde eş tutarDün erkek kuşumun yanına lutino aldım. O yüzden açmıştım konuyu İnşallah eş tutarlar
Benimki de çok korkuyordu. Ama kafese hakim olması için ayırdım ikisini. Erkeği besleyeceğim kafese koydum dişiyi geçici kafese aldım. 12 gün sonra birleştirdim. Dişiyi erkeğin kafesine attım. Bu şekilde erkek baskın oldu. Tavsiye ederim.Benim erkek biraz korkak Pek umudum yok ama en iyisini Allah bilir
Alışma sürecine bakın o zaman. Biraz zaman verelim kuşlaraErkek kuşum kafesine hakimdi zaten yanına 1 ay önce beyaz bir kuş almıştım. şüphelerim doğrultusunda dün kuş üreticisine götürdüm bu yavru dedi aylıkmış. onu değiştirdim lutino aldım. kafes çok büyük olduğu için daha küçük bir kafese koydum ikisini alışsın diye. ama erkek aynı tünekte olmalarına rağmen dişi kendi yanına yaklaşınca kaçıyor.
Cere renginden. Erkek genelde lila yada pembemsi bir renge sahiptirArkadaşlar, Lutino muhabbet kuşlarında cinsiyet nasıl anlaşılır ?