Karadeniz Pet

Ayırma yontemi uyguladım

Matrix31

Yeni Üye
Katılım
4 Mar 2017
Mesajlar
49
Tepkime puanı
3
Merhaba arkadaşlar 4aydir baktığım erkek kuşuma bitane lutino eş aldım.aralari cok iyi ama hep erkek ilgilenio erkek kusuo yemi kaşıyor. Dişi cok tinlamiyor erkek full kur ilgi alaka dişi cok rahat umursamaz.genellikle böyle mi oluyor? Toplamda birhafta 8 gün falan oldu.
Bende dayanamadim ayrı kafeslere koydum sakin bir odada birbirlerini görecek şekilde koydum.erkek yuvalikli kafeste diger normal.disinin akli başına gelir biraz ayrı kalsınlar kızıştırici bisiler vericem diorm ayrı kaldığı surede ise yarar mı sizce?
 
Ayrıca dişi ele hiç gelmiyor 3 4gundur sürekli erkege uyguladığım şeyleri yapiorm elimi soktuğum an oraya buraya ucuo kafes içinde.parmagimi korkutamayacak şekilde hep önünde bekletiyorum 10dk civarı hiç yanaşmıyor.
 
Kardeşim, öncelikle 1. kural kuşlarınla ilgilenmemen. Eş yapmak istediğin kuşları neden eline alıştırmaya çalışıyorsun ki ? Bundan vazgeçmelisin.
2. olarak kendi uyguladığım ve başarılı bulduğum yöntemi söyleyeyim. Bende aynı senin gibi erkek kuşumun yanına dişi lutino aldım. erkek kur yaptı dişi ilgilenmedi ilk 20 gün. bende 2-3 kere ayırdım 1-2 gün öyle tutup dayanamayıp geri birleştiriyordum. en sonunda bir kafeste tuttum, tek tünek koydum. yemlerinde nijer,keten tohumu vardı, ki hala var. kendi hallerine bıraktım onlar eş tuttular. Ama sen kuşlarla ilgilenmemelisin. sadece yem,su ve temizlik zamanı onları rahatsız edebilirsin. diğer zamanlar yokmuş gibi davran. yemlik konusundada akıllı yemlik kullan. daha az rahatsız etmiş olursun.
 
Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim kardeşim.kafesleri büyük 4tane yemlik var 4tane de tünek var. 1tane tünek bıraksam dışı yavrulugun tüneline konuyor busefer yinede bitane bırakacam.sessiz odada duruyorlar ama orası pek güneş görmüyor normal aydınlıkta.salona alsam orada oturuyoruz tv falan olmaz degilmi? Ozaman bugün tek tünek yapıyorum yemlerine dediklerini ekliyip karismicam artık. Ve ayirmayi sonlandirayim degilmi?
 
Kardeşim, 4 tane yemlik var dediğine göre büyük salma kafes mi ? yani aralarına tel çekilebilenden ?
 
Yok büyük normal bi kafes salma değil. Ben 2 kafesin tuneklerini birleştirdim.kafeste bitane alçı gibi kalsiyum alsin diye takmıştım kuşcu dedi diye. Sonra es aldığım yerde kalamar kemiği taktı ikiside takılı
 
Belkide ayrılıyor dur kafes ama ortada bölmek için tel yok salma kafes te olabilir
 
Bu kafesin aynısı gibi sarı renk ama ortada tel yok 4tane yemlik var 3tane kapısı var ikitane sag sol bitane ortada
 

Ekli dosyalar

  • 13-01-02-17791179232205648954.JPG
    13-01-02-17791179232205648954.JPG
    19.9 KB · Görüntüleme: 37
Kardeşim ben kendi yaptığım şeyleri sana yazayım istersen, uygun bulursan sende yaparsın. ben bu dediklerimi yaptım ve şuan dişi kuşum yuva hazırlığında.
1-Kuşlar birbirlerine zarar verecek kadar kavga etmiyorsa yani hafif gaga dalaşı varsa hiç ayırma. Ayırma yöntemi genelde eş tutupda aylarca çiftleşmeyen kuşlar için uygulanır.
2-Olarak yuvalığı hiç çıkarma ve yuvalığın tam karşısında tek tünek bulundur. İkincisini asma. Böylelikle kuşlar mecburen yanyana olacaklarından dolayı mecbur birbirlerini tanıyıp anlaşacaklar. Eş tutarlar şüphen olmasın.
3- Yemlerine nijer tohumu ve keten tohumu kat.Haftada bir yumurta maması yapıp ver.
4-Normal yemlikleri çıkart ve akıllı yemlik tak dışarı taraftan. Böylelikle kuşlarla daha az muhatap olmuş olursun.
5- Kuşlarını hiç salma, böylece daha kolay kızışırlar.
6-Sularını 2 günde bir değiştir,taze su ver.
7-Sabır çok önemli.
 
Allah razı olsun dostum. Akıllı yemlik vardı tam yiyemiyorlar diye çıkarmıştım diğerlerini çıkarıyorum ozaman tek onu takicam.tek tünek takicam yuvaya yakın. Araları çok iyi yem kusuyorlar birbirlerine sadece erkek daha fazla ilgili dişi daha rahat.ve dediğim sakin odadami kalsinlar? Son sorum yumurta maması nasıl yapılır yemligin icine mi koyayım?
 
Yemleri ballı yem diye geçiyor arkasinda içinde nijer tohumuda var yazıyor ekstra keten tohumu ve nijer tohumu alıp koyayım mı
 
Evet dostum sakin odada olsunlar. Yumurta maması genel olarak tarifi şudur. Haşlanmış yumurtanın beyazı,sarısı,kabuğu küçük küçük doğranır, içine bebe büskivisi toz haline getirilip katılır ve azıcık havuç rendelenip oda katılır. karıştırılır ve ayrı bir yemlikte verilir. Verdikten 4-5 saat sonra alınır. çünkü yumurta bozulmaya başlıyor. bu önemli bir kızıştırıcıdır.
 
Hazır çubuk halinde satılan ballı yemlerden verme, katkı maddeleri içerdiklerinden dolayı sağlıklı bulmuyorum. kendin normal olarak yemlerine keten ve nijer tohumu kat. çok katma ama azda katma. yani yemin içinde tohumlar belli olacak kadar.
 
Tamamdır kardeşim ellerine sağlık.yumurta mamasini bugun yapıp veririm hayırlısı olsun artık
 
Hocam 8 gün oldu dediklerini yaptım hala bizim erkek dişinin peşinde ama sarı çiftleşme yanlısı değil neyapacam bilmiyorum acaba bizim erkekten az bisi daha iri diyemi nedir anlamadım
 
en bastan okudum valla mesajı Allah sabır versın ..
 
Sağol kardeşim. Tek tünek nijer keten tohumu mama sakin oda ama bizim sarı beni sinir ediyor harika güzellikte bir kuş ikisinin yavruları çok güzel olur diye aldım acaba lutino diyemi çiftleşmiyor erkek cok iyi kur da yapıyor aralarida cok iyi ama dişinin hiç kur yaptığını gormedm
 
duydugum kadarıyla dişi hep çekingen olurmuş sana tavsiye veren arkadaş daha ıyı anlıyor.
 
Hangi forumu okusam buna benzer bir sorun ve bu sorunun başında dişiler oluyor genellikle :) kadın milleti değilmi heryerde aynı abi :D şaka falan bi yana yukarıda gerekli açıklamalar yapılmış aslında bundan sonra sabredin bence
 
Geri
Üst