Karadeniz Pet

Az yavru almak için ne yapmalıyım?

salahattin

Meraklı Üye
Katılım
3 Mar 2014
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Kuşum kuluçkaya yattı. Önceki kuluçka döneminde altı yavru aldım. Sonra elimden zor çıkardım. Bu sefer 2 taneden fazla istemiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim?
 
Neden az istiyorsunuz ki kuşları doğal haline bırakmak gerekli diye düşünüyorum. Elinizden çıkarmak neden zorki olmadı ücretsiz sahiplendirirsiniz 2 güne elinizde kalmaz diye umuyorum. Ama yinede siz bilirsiniz.
 
o zaman çift kuş neden bekliyorsunuz? Kuşları elden çıkarmak için besliyorsanız zaten anlamı yok siz üretici değilsiniz ki üretici fazla yumurta ister siz hem üretmek istiyorsunuz hemde az yavru istiyorsunuz siz bence ne istediğinize karar verin bence öncelikle
 
Yumurtalar damarlanmaya başladığında 2 tanesini bırakıp diğerlerini alabilirsin altından. Aldıklarının yerine sahte yumurta koyabilirsin. Sadece 2 yumurta kalması durumunda bazen kuluçkayı sonlandırabilirler veya sürekli yumurtlamaya devam edebilirler.
 
O kadar sevimli oluyorlar ki. sahiplendirirken arkasından ağlıyorum. Bakamayacaklar, hastalanacak ölecek diye üzülüyorum. Birine vermiştim. Çocuğuna hediye almıştı. Sonra işi çıktığı için birkaç günlüğüne bana bıraktı.Kuş ölmek üzereydi tanıyamadım. Yemliğine baktım kabuktan başka bişey göremedim. Evi kirlenmesin diye cam balkonlu yere atmış. Soğuktan üşümüş. Avucunun içine almışlar, ürkek korkak olmuş. Yıkıldım, çok üzüldüm. Geri geldiğinde kuşu değil kafesi geri verdim. Bende 10 gün kadar daha kaldı. Kendini toparladıktan sonra başka kuş seven birine verdim. Ne durumdadır bilmiyorum. Kötü haber alacağım diye soramıyorum.

Şimdiye kadar yumurtalığı koymadım yavru yapmasınlar diye. Oda üremek istiyor. Dayanamadım koydum. Hemen yumurta yaptı. Şu an 3 tane oldu bile. Yine nasıl sahiplendireceğim diye sitreslenmeye başladım. 3.yumurtasını aldım bundan sonrakileri de alıcam. Çok üzülüyorum. Ama başka çare aklıma gelmiyor. Başka birinde yaşayacaklarını düşünsem Anne babayı ve kafesleriyle birlikte vericem. Bu kuşlara bukadar bağlanacağımı hiç tahmin etmemiştim.
 
Tamam öyle yapayım en iyisi sahte yumurtayı nereden bulabiliriz? Petshoplarda var mıdır acaba?
 
Haklisiniz gerekli ilgi alakayi gostermeyen sorumsuz insanlar var bir ciftim var eger yavru verirlerse guvenmedigim hic kimseye vermiycem verdigim kisi bir gun istemezse kusu bana geri getirme kosuluyla vericem soylenildigi gibi yumurtalari alin seyreltin
 
Evet bende öyle yapacağım. Biraz daha rahatladım. İlgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim. İyiki bu site var. Emeği geçenlere sonsuz Teşekkürler.
 
Geri
Üst