Karadeniz Pet

Cennet Papağanı Yaş Tahmini

alpdna

Yönetici
Yönetici
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
1,390
Tepkime puanı
711
10f09da4d61f5340433ccbab44c32344.jpg


Cennet Papağanı Yaş Tahmini


Cennet papağanlarının eğitimi için mümkün olan en genç yaşta bu papağanları alıp büyütmek gerektiğinden, cennet papağanı besleyecek olan kişiler yaş konusuna önem vermektedirler. Bununla birlikte bazı satıcıların cennet papağanlarının yaşı konusunda alıcılara yanlış veya eksik bilgi vermesi piyasada yaygın görünen bir konu olduğundan, bu papağanları beslemek isteyen kişiler cennet papağanlarının yaşını belirlemek için çeşitli yollara başvurmaktadır.

Bir cennet papağanının yaşını anlamanın en kolay ve net yolu ise gagalarını incelemektir. Farklı türlerde bazı değişik özellikler gösterme durumu olsa da genel olarak bu papağan türündeki gaga rengi küçüklüklerinde kahverengi veya turuncu rengi ağırlıktadır. Bununla birlikte papağanlar yavaş yavaş büyümeye ve yaşlanmaya başladıklarında ise bu renk tonları zaman içerisinde beyaz veya kırmızıya döner. Genelde kırmızı gagalı papağanlar piyasada olduklarından, turuncu gagalı papağanlar henüz gençken kırmızı ve daha tok kırmızı türlerinde ise yaşlanmaya başlamışlar diyebiliriz.

Cennet papağanının yaşı hakkında tahmin yapmak isteyenler aynı zamanda bu papağanların burun deliklerine de bakabilirler. Küçük yaşlarda bu burun delikleri gözle daha rahat şekilde fark edilebilecek büyüklüktedir, fakat papağanlar yaşlanmaya başladıklarında bu burun delikleri biraz daha küçülmeye ve kapanmaya başlar, bununla birlikte biraz da nemlenir.

Genel olarak 2 aylıkken yuvalarından ayrılan cennet papağanları, 6 aylık zaman dilimine kadar gagaları turuncu şekilde olurlar. Dolayısıyla burun delikleri açık, turuncu gagalı bir cennet papağanı aldığınızda eğitime uygun, en fazla 3-4 aylık, yavru bir cennet papağanı aldığınızdan emin olabilirsiniz.
 
Teşekkürler hocam bilgiler için... Çene yapıları olarak büyüyorlar baya sanırım.
 

Benzer konular

Geri
Üst