Karadeniz Pet

Dişi Muhabbet Kuşu Erkek Muhabbet Kuşunun Ağzına Kusuyor

thegrkm

Yeni Üye
Katılım
10 Tem 2018
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
Herkese merhaba,
Bundan 7-8 ay önce tüy rengi çok hoşuma gittiği için bir muhabbet kuşu aldım. Aldığım yer bana 4 aylık kadar, yavru demişti. Şimdi sanırım 1 yaşını geçti.. Birbirimize o kadar ısındık ki böyle olacağını hiç düşünmemiştim.. Bir gece arkadaşımda kaldım diye uyuyamadım çok üzüldüm.. Sonra bir daha yalnız bırakmadım.. Onu anlamak için o kadar çok video izledim ve yazı okudum ki.. Her akşam ben işten döndükten sonra ilk iş yanına giderim.. Ben yanına konuşa konuşa giderken o gerilmeye başlar, kanatlarını açar, ayaklarını geriye doğru uzatır.. Sanırım beni görünce mutluluktan öyle yapıyor.. Yada ben öyle hissediyorum.. Elimi uzattığım an başını önüne eğip tüylerini kabartır.. İşaret parmağımla incitmeden onu kaşırım.. Sonra da o benim elimi ısrarla kemirerek kaşımaya başlar.. Kafesin kapağı her zaman açıktır.. Dışarıda gezer dışarıda uyur.. Ancak yem ve su için kafese girer.. Çoğu akşam 9-10 dan sonra kitap okur yada film izlerim.. Kafesten çıkar omuzuma gelir uyur orda..
Bütün detayları verdim şimdi konuya geleyim.. İzlediğim videolara ve yazılanlara göre kuşum dişiymiş.. Ceresi zamanla koyu kahverengi oldu ve elime kusmaya başladı.. Ben dayanamadım bu duruma ve gündüz çok yalnız kaldığını, üzüldüğünü düşünüp geçen cumartesi günü (2 gün) önce ona yaşıt diye tahmin ettiğim bir erkek kuş aldım.. Eve geldim erkek muhabbet kuşunu incitmeden elimle tutarak (ki bunu yapmayı hiç doğru bulmuyorum) dişi kuşumun yanına bıraktım.. Dişi kuş 10-15 dk kadar şok oldu.. Dikkatle erkeği izledi ve sonunda dayanamadı erkeğin tüneğine atladı.. Gagasıyla erkeğin tüylerine dokundu ve bir saatin sonunda erkeğin ağzına yem kusmaya başladı.. Fakat erkek ortama alışamadığı için sanırım ayağıyla dişi kuşu itiyor.. Dişi kuş sinirli gibi sesler çıkarıyor.. Yuvalık da aldım.. Ama henüz hiç ilgilenmediler.. Biliyorum henüz herşey için çok erken fakat bu işin ustalarından bana akıl vermelerini rica ediyorum.. Çünkü hayvanlar benim için çok değerli ve yanlış birşey yapmak istemiyorum.. Normalde beni çok seven ve parmağımı hiç ısırmayan dişi kuş onu özlediğimi söyleyip kafese yaklaşınca artık çok sinirli davranıyor bana karşı.. Parmağımı uzatınca ısırmak istiyor.. Uzak dur demenin kuşçası sanırım.. Tabi ki bu problem değil önemli olan mutlu olması gibi klasik bir şey söylüyorum ama beni de böyle bırakması zoruma gitti açıkçası :)Bugün akşam saatlerinde dişi erkeğin ağzına inanılmaz kustu ve erkek yedi.. Dişi çok yaklaşıyor, dokunuyor, sevmek istiyor ama erkek sürekli ayağıyla onu itiyor yada gagasıyla dişiye vurmak istiyor.. Kafesten çıkarsam ikisini yanlış mı yapmış olurum? Kafesin temizliğini yapmalı mıyım? Çünkü kafese yaklaşınca tedirgin oluyorlar.. Özellikle erkek ordan oraya atlamaya başlıyor.. Daha çok korkutmamak adına çok yaklaşmıyorum ve en fazla 15 dk izleyip uzaklaşıyorum yanlarından.. Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ederim..
 
Bir süre erkeği ayrı tutup, size biraz alıştıktan sonra dişinin yanına koysaydınız daha iyi olurdu. Bunu halen yapabilirsiniz ancak bence artık gerek yok. Olayı zamana bırakacaksınız. Dişinin ceresi halen kahverengi ise, üreme hormonlarının etkisiyle bahsettiğiniz davranışları yapıyordur. Erkeğe yem kusması, eş tutmaları açısından olumlu. Kafes dışına çıkarmanız, erkeğin ortama alışması açısından olumlu olacaktır. Yalnız şunu unutmayın, artık dişiden eski davranışlarını beklemeyin, onun artık bir erkek arkadaşı var. Kafesi de temizleyin. Temizlik olmadan sağlıklı kuşlarınız olmaz.
 
Ortama karşı cinsten türdaş gelince size olan ilgisinin bir kısmı artık ona kayacaktır, buna alışın :) Kafeslerinin kapağı yine açık dursun, uçsunlar. Mutlaka kafesin temizliğini düzenli olarak yapmalısınız. Tek kuş çift kuş farketmez. Hijyen önemli bir unsur.
 
IMG_20180710_202141.jpg
 
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.. Fotoğraftakiler kendileri..
 
Geri
Üst