Karadeniz Pet

Dişi Muhabbetin Burnunda Yara Var Ne Yapmalıyım?

Katılım
10 Mar 2017
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
IMG_4792.JPG Merhabalar. Erkek muhabbet kuşuma yaklaşık 1 yıldır bakıyorum dişi muhabbet kuşunu alalı da 1 ay kadar oldu. İlk aldığımda daha kuşçudan çıkmadan çiftleştiler. Genel olarak gördüğüm iyi anlaşıyorlar erkek sürekli kusuyor, her ikisi de yuvalığa girip çok fazla vakit geçiriyorlar erkek ayak atıyor sürekli ama bazen dişi de erkeğe ayak atıyor; ancak hala yumurtlama olmadı. Dün farkettiğim üzere dişinin burnunda yara ve kan var. Fotoğraflarını paylaşıyorum. Değerli vaktinizden çalarak bir kaç sorum olacak:

1-) Erkeğe ayak attığı için dişi diye aldığım beyaz muhabbetin erkek olma olasılığı var mı?

2-) Daha önce hiç yavru almadım ne kadar beklemem gerekir, yuvalığa talaş, kum vs koymalı mıyım?

3-) Dişi muhabbetin burnundaki yarayı erkek yapmış olabilir mi, yaraya ne yapmam lazım?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 9005 Ekli dosyayı görüntüle 9006 Ekli dosyayı görüntüle 9007
 

Ekli dosyalar

  • IMG_4789.JPG
    IMG_4789.JPG
    928.9 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_4790.JPG
    IMG_4790.JPG
    928.5 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_4791.JPG
    IMG_4791.JPG
    1.4 MB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
kuş dişi ama nasıl olduğu hakkında kimse net bişey söyleyemez , bir yere çarpmışta olabilir , kavga ile olmuş olabilir vs
 
Kuşunuz dişi. Bir yere çarpmışsa gagasındaki burun kılcal damarları zedelenmiş olabilir, o yüzden kanamıştır. Endişe edecek bir durum yok. Kuşlarınızın yemine nijer katın ve tek tünek olsun kafeste.Yuvalığa hiçbirşey koymayın.
 
Sayın Alperen ve Küçükadam verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Kuşçum da dişi olduğunu söyledi ama erkeğe ayak atınca tereddüt ettim. Peki yumurtlayacağını nasıl anlarım yani kuşun görüntüsünde bir değişiklik olur mu?
 
Kuşta yumurta olduğu zaman kuyruk ve kanatlar aşağı düşer. Beli kırık gibi durur, şişer popo tarafı.
 
Geri
Üst