Karadeniz Pet

Diazyme 256 'nın içeriğinde laktozmu var?

Arkadaşlar Diazyme 256 kullanan varsa içeriğinin resmini çekip eklermisiniz, yardımcı maddeleri de çekin. Bir sitede içeriğinde laktoz olduğu yazıyor :oops: @fcw1031 sen kullanıyordun galiba.
IMG_20191020_225514.jpg
 
Neyse kullananlar dikkat etsinler artık. Eğer içinde laktoz varsa muhabbet kuşlarına zararlı. Laktozun bir gramını bile sindiremezler.

Buda mikostatin hesabı olmasın :) İçinde şeker vardı ya onunda :)


Bende olanda sindirim sistemi düzenleyici yazıyor tek, videodakinde verim artırıcı da yazıyor. İçeriklerinde farklı olanlarda var. Baktım aldığım yerede yeni ambalaj yazıyor.
 
Mikostatin de ne varmış içeriğinde. Tam bir şey öğreniyorum kullanıyorum hatalı çıkıyor. İnyernetteki videoların tamamında iç mantar küründe mikostatin triflucan şurup kullanılıyor kür yapsan bir dert yapmasan ayrı bir dert.
 
Mikostatin de ne varmış içeriğinde. Tam bir şey öğreniyorum kullanıyorum hatalı çıkıyor. İnyernetteki videoların tamamında iç mantar küründe mikostatin triflucan şurup kullanılıyor kür yapsan bir dert yapmasan ayrı bir dert.
Şeker ve alkol olması içeriğinde.
 
Arkadaşlar kavram karmaşası oluyor dikkat edin iki farklı şeyi isim benzerliğinden karıştırmayalım. Bunlar farklı şeyler. Biri faydalı bakteri diğeri şeker.

Kutunun üzerinde yazan:
Lactobacillus, Gram pozitif fakültatif anaerobik ya da mikroaerofilik bakterilerin bir cinsidir. Lactobacillus cinsi, laktozu ve diğer şekerleri laktik aside dönüştürdüklerinden dolayı laktik asit bakterileri olarak bilinen grubunun büyük alt gruplarından birini oluşturmaktadırlar.

Laktoz Nedir?
Laktoz, doğada yalnız sütte bulunan süt şekeri de denilen bir disakkarit. Sütün en önemli karbonhidratıdır. Sütün aromasında önemli bir payı bulunmaktadır.

Glikoz ve galaktozdan meydana gelmiş bir disakkarit olan laktozun, inek sütündeki oranı ortalama % 4,6, anne sütünde % 7,1'dir. Koyun sütünde % 4,6, keçi sütünde de ortalama % 4,0 oranında yer alır. Laktoz, mineral maddeler ile birlikte ozmotik sisteme iştirak ettiği için, bu süt bileşeninin oranı sütte pek fazla değişiklik göstermektedir.
 
Arkadaşlar kavram karmaşası oluyor dikkat edin iki farklı şeyi isim benzerliğinden karıştırmayalım. Bunlar farklı şeyler. Biri faydalı bakteri diğeri şeker.

Kutunun üzerinde yazan:
Lactobacillus, Gram pozitif fakültatif anaerobik ya da mikroaerofilik bakterilerin bir cinsidir. Lactobacillus cinsi, laktozu ve diğer şekerleri laktik aside dönüştürdüklerinden dolayı laktik asit bakterileri olarak bilinen grubunun büyük alt gruplarından birini oluşturmaktadırlar.

Laktoz Nedir?
Laktoz, doğada yalnız sütte bulunan süt şekeri de denilen bir disakkarit. Sütün en önemli karbonhidratıdır. Sütün aromasında önemli bir payı bulunmaktadır.

Glikoz ve galaktozdan meydana gelmiş bir disakkarit olan laktozun, inek sütündeki oranı ortalama % 4,6, anne sütünde % 7,1'dir. Koyun sütünde % 4,6, keçi sütünde de ortalama % 4,0 oranında yer alır. Laktoz, mineral maddeler ile birlikte ozmotik sisteme iştirak ettiği için, bu süt bileşeninin oranı sütte pek fazla değişiklik göstermektedir.

Hocam sen yanlış anladın galiba :) Bişeyi birbirine karıştırmıyoruz. Ben bu konuda Diazyme 256 'nın içinde katkı olarak ''laktoz'' koymuşlar diyorum. Hani muhabbet kuşları laktozu sindiremez ya ondan bahsediyorum.

Mikostatine benzetmem bu yüzden, hem antimantar hemde içeriğindeki şekerle mantarı besliyor ya :) Diazyme 256 'nın içeriğinde de hem sindirime yardımcı Lactobacillus vb. gibi yararlı bakteriler var, hemde muhabbet kuşlarının sindiremediği laktoz var. Tabi diazyme 'in bütün ürünlerinde varmı bilmiyorum @fcw1031 'nin elindeki üründe yokmuş mesela.

Anlatabildim mi hocam derdimi :)
 
Son düzenleme:
Ayrıca lactobacillusların tek faydası laktozu laktik asite dönüştürmek değildir. Lactobacilluslar bilinen en yararlı bakteri türü olup, ince barsakta sağlıklı ve dengeli bir mikroorganizma populasyonu için gereklidir. Süt şekeri laktozun sindirimini kolaylaştırır. Laktik asit üreterek patojen bakterilerin faaliyetini baskılar, candida gibi mayaların çoğalmasını kontrol altına alır. Kuşları; Salmonella, Staphylococcus aureus ve E.coli gibi hastalık etkenlerine karşı korur.

Lactobacilluslar, yemlerin yapısında bulunan protein, karbonhidrat ve yağların parçalama yeteneğine sahiptirler. Mineral, amino asit ve vitamin gibi yaşamsal besin maddelerinin emilimine yardımcı olurlar. Makrofaj aktivitesini artırarak düzenli bağışıklık sağlarlar ve aynı zamanda antikor üretimini artırırlar.

Acaba Lactobacilluslar laktik asit üretsin diyemi ürünün içine laktoz koymuşlar :)
 

Benzer konular

Geri
Üst