Dişi Kuş Folluğu Kemiriyor

serdarakyol

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba. Muhabbet kuşlarımdan en son 2 yıl önce yavru almıştım. Sonrasında yaptığı yumurtaları kafesten atmaya ve kırmaya başlamıştı. Bende folluğu kafesten ayırmıştım. Geçenlerde folluğu tekrar kurdum. Koyar koymaz folluğun içinde zaman geçirmeye başladı ama 1-2 gün sonra tekrardan folluğu kemirmeye içindeki altlığı atmaya başladı. Bu hareketlerinden sonra tekrar folluğu kafesten ayırdım. Bu durumda izlenecek yol nedir? Destekleriniz için teşekkürler

Folluğu asınca üreme hormonları tetiklenmiş. Yavru istiyorsanuz Folluğu geri takın. Her zaman dışarı atacak diye bir kaide yok. Stresli değilse atmayacaktır yumurtaları. Yuva malzrmelerini atma çoğu muhabbette görülüyor zaten onu önemsemeyin kokusuz kedi kumu kullanabilirsiniz mesela.

Folluğu asınca üreme hormonları tetiklenmiş. Yavru istiyorsanuz Folluğu geri takın. Her zaman dışarı atacak diye bir kaide yok. Stresli değilse atmayacaktır yumurtaları. Yuva malzrmelerini atma çoğu muhabbette görülüyor zaten onu önemsemeyin kokusuz kedi kumu kullanabilirsiniz mesela.
Folluğun bir tarafının neredeyse yarısını kemirdi. 2 senedir zaten gagası da kahverengi. kemirme olayı ilk 2 yavru alışımda yoktu. Yumurtaları kırma ile beraber başladı kemirmede.

Kemirme derken kazımadan bahsetmiyorsunuz o zaman. Mineral eksikliği yaşıyor multi mineral desteği verin.

Bi görüntü falan paylaşsanız..
Kuşun videosu ve dışkıları vs...

Gaga taşı kalamar bulunsun kafeste ve multi mineral desteği verilmeli mutlaka. Örneğin versele laga colombine.

gaga taşı ve kalamar var kafeste. şu ana kadar hiç eksik olmadı. yem olarak da versele laga kullanıyorum. sadece dün aldığım petshopta kalmadığı için farklı bir marka aldım (Vitakraft). multi minerale bugün başladım dediğim gibi.

Multi mineral olarak ne aldınız

Geri