Dişi muhabbet kuşumun kakası çok büyük

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mortemeyn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mortemeyn

Yeni Üye
Merhaba herkese iyi bayramlar öncelikle. Dişi muhabbet kuşumun kakaları son 2 gündür çok büyük. Ek olarak 1 ay önce karın kısmında bir şişlik olmuştu fakat kakası normaldi 1 hafta filan sonra indi. Şimdi tekrar çok az bir şişlik var fakat bu sefer kakasıda büyüdü. Kafeste erkek kuş var fakat eş tutmadılar hiç çiftleşmediler ve yuvalık da yok. Genel hali normal her zamanki gibi uyuyor kalkıyor uçuyor normal rutinlerine devam ediyor fakat kaka yaparken sorunu var. Kakası poposuna yapışıyor bazen birikiyor ve topluca atıyor yada uzun ince bir şekilde yapıyor kakasının fotoğrafını yükledim. Üzerinde kırmızı noktalar var(yem kabuğu) o kafes dibinden alırken yapıştı. Size ne sorunu var?

Whats-App-G-rsel-2025-06-06-saat-11-41-52-ee04b081.jpg

Videosunu paylaşın. Muhtemelen yumurta var.

https://streamable.com/5e1ncw

Bugün daha durgun dün iyiydi normaldi bugün biraz böyle duruyor sonra tüy düzeltiyor azıcı hareketleniyor sonra tekrar durgunlaşıyor. Kakası full beyaz ve ıslaktı altındaki kağıdı değiştirdim yeni yapınca atacağım. Elle yem yedirdik yedi bayağı. Probiyotik verdik bugün 2 gündür sadece yem ve su veriyorduk. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

@Selçuk YÜKSEL

Bugün daha da durgunlaştı sürekli uyuyor çok korkuyorum lütfen yardım edin.

Whats-App-G-rsel-2025-06-08-saat-12-49-44-308d6674.jpg
Whats-App-G-rsel-2025-06-08-saat-12-49-45-bd98755d.jpg

Yeni dışkıları böyle ne yapabiliriz lütfen yardım edin.

Salıncakta ve tünekte durabiliyor yani denge kaybı yok gibi fakat sürekli uyuma eğiliminde gözlerini kapatıyor konuşuyoruz bilerek onunla ona rağmen uyuyor normalde ben gidip kızım filan deyince bir anda yanıma gelirdi şimdi gelmiyor da. Kendi haline mi bırakalım?

Hayır kendi haline bırakmak olmaz. Şişliğin sebebi ortaya çıkmalı. Yumurta olabilir ama dışkılar yumurta dışkısı gibi değil. Bence röntgen çekilip sebep netleştirilmeli.

Geri