Karadeniz Pet

Doğal Antibiyotik, Verim Arttırıcı ve Yavruların Gelişimi İçin Besinler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muhabbetkusu

Yönetici
Site Yöneticisi
Katılım
16 Ocak 2013
Mesajlar
3,078
Tepkime puanı
51
PROPOLİS

Propolisin güçlü antimikrobiyal aktivitesinden dolayı, propolis doğal antibiyotik olarak bilinir. Yapılan birçok sayıda araştırma da propolisn yüksek antimikrobiyal olduğunu göstermiştir. Propolisin MRSA da dahil olmak üzere 21 tür bakteri üzerinde, 9 tür mantar üzerinde, Giardia’nın da dahil olduğu 3 protozoa türü üzerinde ve Herpes ve Influenza’nın da dahil olduğu geniş yelpazeli virüsler üzerinde inhibitör etkisi bulunmuştur.

Bunların dışında ayrıca propolisin geniş ölçüde tedavi edici özellikleri vardır. Bu özellikler arasında antikanser etki, antioksidan etkis, yara kapama ve doku tamir etkileri, sindirim sistemi etkileri, deri enfeksiyonları etkisi, anti,-inflamatory etki, anastezik etki, bağışıklık sistemi etkileri, kalp-damar sistemi etkileri ve diş sağlığı etkisidir.

Propolis içerisindeki flavanoid seviyesinin yüksek olmasından dolayı, bu ürün insanlarda oksijen radikallerine karşı yakalayıcı olarak görev görür. Ayrıca ilginç olarak vitamin C’nin okside olarak zarar görmesini engeller.

Klinik çalışmalar propolisn bronşit ve benzeri rahatsızlıkların, influenza ve herpes, deri mantarları, diş ve diş eti rahatsızlıklarında, ülser, yanık ve abselerde, kulak enfeksiyonlarında, giardi ve kolitde, vajinal ve servikal rahatsızlıklarda etkili olduğunu göstermiştir.

RUŞEYM

Ruşeym her bir ton buğdayın işlenmesinden bir kilogram elde edilen ve E vitamini ve mineral bakımından zengin olan bir besindir.

Ruşeymin Özellikleri

Buğday ruşeymi, tanenin filizlendiği bölgedir. Muhteviyatında yüksek miktarda A,E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yağ asitleri ve proteinler ile minerallerden çinko, manganez ve krom bulunmaktadır. Döllenmeden sonra oluşan tohumda bitki embriyosu ile beraber besin deposu bulunur. Embriyo, bitkinin küçük bir kopyasını içinde barındırır. Besin deposu ise, bitki kendi besinini üretebilecek hale gelene kadar embriyonun büyümesini sağlayacaktır.

Döllenmeden sonra tohum oluşurken bitki türüne göre nişasta ve protein ile birlikte şeker ve yağ da tohumla birlikte besin olarak depolanır. Nişasta tohum için gerekli olan enerji kaynağını sağlar. Depolanmış proteinler de bitki açısından önemli olan diğer proteinleri inşa etmek için embriyonun ihtiyaç duyacağı aminoasitleri sağlayacaktır. Buğdaydaki toplam proteinin yaklaşık % 8’ini içeren ruşeymin protein miktarı % 30 civarındadır.

Buğday ruşeymi, tüm tanenin % 2-3’ünü oluşturur, gıdalarda ve kozmetikte aranan bir üründür. Gıda kullanımına uygun olan ruşeym oranı en fazla % 0,5’tir. Geleneksel bir değirmen sisteminde ruşeym, kepek azaltma pasajlarında elde edilir.

İçinde vücut için gerekli besin öğelerinin bir çoğunu yüksek miktarda içeren buğday ruşeymi, değerli bir maddedir. Bu maddenin % 15 oranında ekmeğe ilave edilmesi ile besin değeri yüksek, oldukça lezzetli ve iç yapısı homojen bir ekmek elde edilmiştir.


Ruşeymin Faydaları

■İçeriğinde cildin yaşlanmasını geciktirici E vitaminiyle birlikte hücreleri güçlendirme özelliğinden dolayı cildi güzelleştiriyor.
■Vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlayarak bağışıklık sistemini destekliyor ve kanseri önlüyor.
■Koroner kalp riskini azaltıyor.
■Kan pıhtılaşmasını önlüyor ve diyebetli hastalarda damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı oluyor.
■Kansızlığı önlemede yardımcı olduğu gibi halsizliğe de iyi geliyor.
■Sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler sağlıyor.
■Gözde katarakt oluşumunu geciktiriyor.
■Doğal afrodizyak özelliği gösteriyor.

Hatap marka ruşeymler vakumlu paketlerde satılıyor. Paketi açtıktan sonra mutlaka cam kavanoza koyup dolapta saklayın. Çünkü ruşeym çok hassas bir madde.

SPİRULİNA ( BİTKİSEL PROTEİN )

Spirulina, içerdiği % 65 protein oranıyla en iyi bitkisel protein kaynağıdır. Günde 3-5 gr. Spirulina günlük beta karoten, vitamin B12, vitamin B kompleks, demir, esansiyel mineraller ve gama-linolenik asit ihtiyacının tamamına yakınını karşılar.


Protein Kaynağı % Su % protein
Spirulina 5 60-70
Soya 8 36,7
Süt tozu 4 36
Sardalya 50 20,6
Alabalık 77,6 19,2
Tavuk eti 61,3 19
Sığır eti 56,5 17,4
Yumurta 74 12,8
Koyun sütü 81,6 5,6
Yoğurt 86,1 4,8
İnek sütü 88,5 3,2



PROTEİN VE AMİNOASİTLER

Spirulina, % 65 oranıyla herhangi bir doğal besin maddesinden çok daha fazla protein içerir. Spirulinayı, % 35 oranıyla soya fasulyesi, yine % 35 oranıyla süt tozu, % 15-25 oranıyla kırmızı et ya da balık eti, % 12 oranıyla yumurta ve % 3.2 oranıyla da süt takip eder. Proteinler, aminoasitlerden oluşur.

Esansiyel aminoasitler, insan organizması tarafından üretilmediği için dışarıdan alınmalıdır. Vücudun non-esansiyel aminoasitlere de ihtiyacı vardır. Ancak, vücut bunları sentezleyebilir. Bir protein, tüm esansiyel aminoasitleri içeriyorsa tam bir protein olarak kabul edilir.. Spirulina, tüm esansiyel aminoasitleri içerdiği için tam bir proteindir. Günlük alınan 36 gram spirulina, erişkin bir insanın tüm esansiyel aminoasit ihtiyacını karşılar.

Spirulinanın hücre duvarı mukopolisakkaritlerden oluşur, yapısında selüloz yoktur. Bu yapısal özellik, spirulinayı kolay sindirilebilir ve hazmedilebilir yapar. Bu özellik intestinal malabsorbsiyon ( emilim bozukluğu ) şikayeti olan insanlar ve yaşlılar için önemlidir.

YAĞ, KALORİ, KOLESTEROL

Spirulina, % 5 oranıyla diğer tüm protein kaynaklarından daha az yağ içerir. 10 gr. Spirulina, 36 kaloridir ve hemen hemen hiç kolesterol içermez. BU demektir ki, spirulina düşük kalorili, kolesterolsüz, düşük yağ oranlı proteindir.

BALIK UNU ( HAYVANSAL PROTEİN )

Balık Unu taze balık ve deniz ürünlerinden ya da işlenmeden atılan balık atıklarından elde edilen, protein yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahip olan, önemli bir amino asid ve vitamin kaynağıdır.

Balık unu elde etmek için kullanılan hammaddeler buhar altında kurutularak değirmenden geçirilmekte ve yağı alındıktan sonra yem sanayisi içerisinde kullanılmaktadır.

Balık Unu besicilik alanında oldukça önemli bir noktaya sahiptir. Özellikle Protein Ağırlıklı beslenme yapılan alanlarda Balık Unu kullanım oranı oldukça yüksektir.

Ürün Analizi
Kuru Madde %92
Protein %65 (Max. Oran)
Yağ %10 (Max. Oran)
Selüloz %1 (Max. Oran)
Kalsiyum %5

ÖNERİ

Arkadaşlar bahsetmiş olduğum bu ürünleri toz olarak temin ediniz. Kuşlarınızdaki hastalıklardan, döl arttırımına, kas yapma ve tüy gelişiminden kuşlar için gerekli olan bütün besin değerlerine ve yavrularınızın gelişim aşamasındaki faydaları yatsınamayacak derecede fazladır. Kullandığınız hangi mama olursa olsun Kg. başına 80 gr. ruşeym 40 gram propolis ve 30 gram spirulinayı ve 200 gram balık unu katıyorum. mamanıza karıştırınız. Kg. başına 10 -13 TL civarında maliyet oluşturacaktır fakat kat kat geri dönüşünü göreceksiniz.
 
ellerine saglık kardeşim güzel yararlı paylaşım...
 
Allah razı olsun usta sağ olasın
 
Bunları nereden temin edebiliriz? Özellikle propolis'i?
 
propolis aktarlarda vardır sanırım bugün bi sorayım fiyatı biraz pahalı olabilir
 
Aktarlarda propolis bulamadım macun şeklinde bala karışık satıyorlar.
İnternette saf propolis çok pahalı 185 tl ye gördüm.
Damlalıkla sıvı şeklinde satılanları var fiyatı 35 civarıydı.
 
propolis ve spirulinayı doğal bitkisel ürün satan yerlerde bulabilirsiniz her biri 30 tl ;)
 
arkadaslar bana kalirsa bu tarz takviye besin ogelerini belki uretici arkadaslarimiz kullanabilir ama hobicilerin kullanmasini fazlalik goruyorum. ki herseyin fazlasi zarardir, yuksek vitamin - vitamin toksisitesine, yuksek protein bobrek fonksiyonlarinin bozulmasina kandaki amonyak duzeyinin artmasina neden olur. hobici arkadaslar bu takviye besin ogelerini kalsiyum taslarindan meyvelerden sebzelerden karsilamali benim dusuncem. sonucta meyve sebzeler antioksidan ozellikli bagisiklik kuvvetlendiricidir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst