Karadeniz Pet

Erkek kuşumun ayak yamukluğu ve tabanda sivilce gibi birşey var

Murat Karakoç

Meraklı Üye
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
182
Tepkime puanı
26
Kuşun arka ayağı tünek üzerinde yan duruyor. Fotoğraflarda görüldüğü üzere ayrıca yamuk olan ayağının hemen önünde sivilce gibi mikrop kapmış bir oluşum var nedeni ve tedavi hakkında yardımcı olabilir misiniz ?

Ek olarak görüldüğü gibi bir tırnağı yok 2 haftadır bende kuş böyleydi çıkar mı acaba yeniden ?
IMG_20170607_181451.jpg
IMG_20170607_182237.jpg
 
Yara yere teramiycin sürün günde iki-üç kez. 5 gün devam edin. Ayağı incimiş galiba.. umarım çıkmamıştır. Kafesten çıkarmayın ve ani hareket etmemesini sağlayın 3-4 güne iyileşmezse profesyonel birinin görmesi lazım.
 
Peki ayağının dönmesi olayı için ne yapmamız gerekir ? Yara iyileşince düzelir mi ?
 
Kırmızı çevreli bölgedeki ayağı öyle yan duruyor hep zaten o yara o ayağının birleşim noktasında altta.
IMG_20170607_182234.jpg
 
Ayak diyorsunuz da orası ayak değil arka parmak. Parmağı kırılmış gördüğüm kadarıyla profesyonel birinin kemiği yerine oturtup kaynayana kadar sabitlemesi gerekiyor. Yada hiç müdahale etmeyin böyle de yaşar kuş.
 
Pardon evet parmak. Peki trikomonas tedavisi bittikten sonra kuşçuya götürsem o zamana kadar sıkıntı olur mu ? Yeni olmadı diye biliyorum sadece dikkat etmemiştim daha önceden 2 haftadır bendeler kuşlar.
 
Mantar değil hocam. Gut hastalığı olabilir. Besleme rejiminiz nedir ?
 
Besleme rejimi derken ? Kullandığım yemi soruyorsanız normal standart yem kullanıyordum . Bugün daha fazla çeşitli olan yem aldım.
 
Normal yem dışında bişey vermiyordum. Onda da fazla tohum çeşitliliği yoktu.
 
Hayır vitaminde yok . Sulukta sirke bile yoktu onuda demin kullanmaya başladım. Sadece erkek kuşa flagyl veriyorum ve terramiycn sürüyorum onun dışında kafese bişey kullanmıyorum. Tünekten dolayı olmuş olabilir mi ?
 
Tünekle alakası yok. Multi vitamin de katın sularına. A vitamini eksikliği de bu sorunlara yol açabiliyor.
 
Geldiklerinde ayaklarında bir problem yoktu. Baktıkça daha da hastalanıyorlar anlamadım gitti. Ben yinede kafesi yarın dezenfekte edeyim sirkeli su ile yıkasam olur mu ? A vitamini petshoptan mı alayım eczaneden mi ?
 
Geri
Üst