Karadeniz Pet

Evde üretim

sdemirel780

Yeni Üye
Katılım
8 Ağu 2017
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Öncelikle selamın aleyküm hobidaşlarım abilerim kardeşlerim. Ben evde 6 ila 10 arasında takım besleyip üretim yapmak istiyorum bunun için pvc kafes düşünüyorum. Daha önce kuş besledim ama hiç üretim işine girmedim. Nereden başlamalıyım yavru mu alayım hazır çift mi? Hazır alırsam 10 takım pahalı olur gibi [emoji4] Kullanmam gereken yemler vitaminler engin bilgilerinizi paylaşır mısınız benimle? Şimdiden teşekkürler. Herkese hayırlı hobiler[emoji211][emoji211]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ben üretici sayılmam, haddimi aşarak tavsiye vermek istiyorum. BTS'nin kafeslerini gördüm, kendinden yuvalıklı ve kapaklı dolapları olan modelleri gayet kullanışlı geldi bana.
Üretim için hazırlanmış kiloluk yemler var, onları kullanabilirsiniz. Ben bile kullandım, tabi az kuş besleyenler için çok geliyor.
Bence yavru alıp kendinizin eş tutturması daha iyi olur. Bu sayede daha işin başında kuşlarınızı daha iyi tanımış olursunuz.
Vitamin konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Üretim yapan arkadaşların söylemesi daha iyi olur. Bende kuş sayısı az olduğu için pahalısını almak bana pek dokunmuyor.
 
Tavsiyelerini için teşekkür ederim abi. Bst kafes mi yoksa İstanbul kafesten mi alsam kararsız kaldım sen hangisini önerirsin acaba?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
İstanbul kafesin ürünlerini görmedim o yüzden bi şey diyemem. Evde üretim yapan bir arkadaşta BST ürünü görmüştüm, gayet kullanışlı geldi bana. Fakat o arkadaşta 6 takım vardı, siz 10 takım demişsiniz. Görüp almakta her zaman yarar var bence. İmkanınız elverdiği ölçüde ürünleri kendiniz inceleyip almanızı tavsiye ederim. Malzeme kalitesini bilemem. Bilen arkadaşlar inşallah yardımcı olur.
 
Teşekkür ederim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Hazır çift almanızı önermem çünkü kimse yumurtlayan verimli yavru veren çiftini satmaz veya fiyatı baya yüksek olur.Bu yüzden yavru kuşlar alıp büyüdüğünde eş yapman daha sağlıklı ve daha ekonomik olacaktır.
 
Yavrudan alınca kaç ay gibi bir sürede yumurta yapacak erişkinliğe ulaşıyorlar abi

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Yeme düşmüş yavru genellikle bir aydan daha büyük olur. 8-10 aydan itibaren yavru yapmaya başlayabilirler. Ama 1 yaşından itibaren daha verimli olurlar. Yani her şey yolunda giderse, yaklaşık 7-8 ay sonra yavru almaya başlayabilirsiniz
 

Benzer konular

Geri
Üst