Karadeniz Pet

Forpus Papağanı Özellikleri 2

alpdna

Yönetici
Yönetici
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
1,388
Tepkime puanı
711


Ülkemizde son dönemlerde daha fazla adı duyulan Forpus Papağanı özellikleri, ülkemizde giderek yaygınlaşan papağan türleri arasında bulunmaktadır. bu papağanların 7 tane alt türleri bulunmaktadır. Güney Amerika Forpus Papağanı anavatanıdır. Muhabbet kuşları ile hemen hemen aynı boylarda olan Forpus Papağanı, insanlara yakın olmasının yanında sevecen tavırları ile de dikkat çeken bir papağan türüdür.

Forpus Papağanı Genel Özellikleri

Ortalama olarak 13 ya da 14 cm kadar uzayan Forpus Papağanı, 30 ile 35gram ağırlığında bulunmaktadır. Küçük bir yapısı olan Forpus Papağanlarının ortalama yaşam süreleri ise 20 yıl kadardır. Renk bakımından oldukça farklılık gösteren bu papağan türleri, yeşil sarı ve mavi renk olarak 3 ana renkte bulunmaktadır. Bu renkler ise Forpus Papağanı cinsiyet ayrımı gözetmemektedir. Oldukça zeki olan bu türler taklit yeteneği bakımından da üstün özellikte bulunmaktadır. Fakat Forpus Papağanları için konuşma bakımından üst seviyede bulunuyor yorumunu yapmak oldukça zordur. Genelde sorulan Forpus Papağanı konuşur mu? soruları için evet cevabı tereddütlü verilmektedir.

Forpus Papağanı Bakımı Nasıl Yapılır?

Forpus Papağanı bakım için ilk etapta biraz zorlanılmaktadır. Çünkü bu hayvanlar ev ortamına uyum sağlama konusunda biraz sıkıntı yaşamaktadır. Bu ilk sorun Forpus Papağanı özelliklerinde herkesin dikkatini çeken ilk özellikler arasında bulunmaktadır. ilk kez kuş besleyecekler için bu hayvanlar biraz zor bir bakım istemektedir. Forpus Papağanlar oldukça geniş kafeslere ihtiyaç duyan hayvanlar arasında bulunmaktadır. Aynı zamanda bu geniş kafes içinde oyuncaklar ve çeşitli dallar da bulunmalıdır. Böylece bu hayvanlar kafeslerine daha çabuk alışacaklar ve kafeslerinde sıkılmayacaklardır. Oldukça zeki bir papağan türü olduğu bilinen Forpus Papağanı, ayrıca dayanıklı bir yapıya da sahiptir. Aşırı soğuk, aşırı sıcak rüzgar ya da ısı değişimi Forpus Papağanı için olumsuz etki oluşturmaktadır. Bu nedenle bu tarz durumlardan uzak durmak Forpus Papağanı beslemek açısından ortaya çıkacak bir etken oluşturmaktadır.

Forpus Papağanı Beslenmesi

Küçük çekirdekler, tohumlar ya da meyveler Forpus Papağanı için doğal ortamlarda karşımıza çıkan beslenme ürünleridir. Bu bakımdan Forpus Papağanı besleme için de aynı tarz besleme ürünleri gerekecektir. Kenevir tohumu ya da çekirdek ya da elma gibi çeşit bakımından pek çok tohum ya da meyve Forpus Papağanı beslenmesinde seçilecek gıdalardır. Küçük papağan türleri için özel olarak hazırlanmış olan yemler de Forpus Papağanı için tercih edilmektedir. Bu yemler yem seçimini ve takibini de kolaylaştırmaktadır.

Forpus Papağanı Üreme Ve Cinsiyet Ayrımı

Görüntü bakımından Forpus Papağanı cinsiyetinde bir ayrım bulunmaktadır. Erkek Forpus Papağanlarında kanatlarda ya da gözlerde daha canlı renkler bulunmaktadır. 12 ay sonunda Forpus Papağanı erişkinliğe ulaşmaktadır. Türün kuluçka süresi ise 19 ile 22 gündür. Tek seferde 5 yumurtaya kadar Forpus Papağanı yumurta yapmaktadır.
 

Benzer konular

Geri
Üst