Karadeniz Pet

Forpus Papağanı Hakkında Genel Bilgiler

alpdna

Yönetici
Yönetici
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
1,388
Tepkime puanı
711
9kx6Tm.jpg


Forpus papağanı hakkında bilgi almak isteyen ve bu papağan türünü beslemek isteyen kişilerin dikkatli okuması iyi olur. Doğal olarak yaşamlarını sürdürdükleri yerler Peru ve Ekvador olan Güney Amerika’dır. Son zamanlarda küçük görünümlü papağanlar giderek yaygınlaşmaya başlamış ve özellikler yaygınlaşmaya başladığı yerler olarak Avrupa gösterilebilir. Ülkemizde de bu durum giderek yaygınlaşmıştır. Forpus papağanı boyutları olarak bir muhabbet kuşunu anımsatan bir hali vardır. İlgiyi kolayca üzerinde toplayabilmektedir. Enerjik tavrı ve meraklı görünmesi bu durumu kolaylaştırmaktadır.

Forpus Papağanı Genel Özellikleri

Forpus papağanı genel özellikleri başında evcilleştirilmesi gerekmektedir. Nadir olarak da Avustralya’da da görünen asıl yaşam alanı Güney Amerika’dır. Boyutlarının küçük olması ilgi çekmesini kolaylaştırmaktadır. Forpus papağanları evcilleştirilerek ilk olarak Amerika’da yaygınlaşmıştır. Amerika’dan sonra Dünya’da yüksek bir oranla yaygınlaşmaktadır. Sevda papağanına benzerliğiyle dikkat çekmektedir. Forpus papağanını diğerlerinden ayıran kendine has büyük özellikleri vardır. Boyut olarak Forpus, Sevda papağanından daha küçük boyutludur. Forpusların gözleri de diğer papağan türlerinden daha küçük boyutludur. Forpus papağanları tam olarak yetişkin olabilmesi için 12 ay gibi bir süre gerekir. Ortalama bir Forpus papağanının yaşam süresi yani ömrü 20 yıl civarındadır. İlk bakışta muhabbet kuşu zannetmeniz içten bile değildir. Genel boyutları itibariyle bir muhabbet kuşu kadar olduğundan bu durum son derece normaldir. Dişi Forpus papağanı için uygun değer kuluçka yaşı 2 olarak bilinmektedir. Erkek olan Forpus papağanlarının belirgin olan özelliği ise kuyruklarının üzerinde, kanatlarında ve gözlerinin çevresinde canlı olarak bir mavi şerit çizgi bulunur. Bu çizgi dişilerde de olabilir fakat mat bir şekilde olur ya da hiç olmaz. Forpus papağanını birçok değişik renk içinde görebilirsiniz. Değişik renk kombinasyonları ile ilgileri hemen üzerine çekmektedir.

Forpus Papağanı Bakımı ve Beslenme

Forpus papağanı bakımı ve besleme açısından güzel bir papağan türüdür. Kafeste bakacaksanız yâda kafes değişikliği yaptıysanız bu yeni ortama alışmaları biraz zaman alabilir. Tecrübesi olmayan yani önceden muhabbet kuşu yâda herhangi bir kuş beslememiş kişiler için pek de uygun bir kuş olmayacaktır. Forpus papağanı için kullanılacak olan kafes geniş olmalıdır. Boyutları da küçük olduğundan kafesin tel aralığına dikkat edilmelidir. Herhangi bir muhabbet kuşu için kullanılan kafes Forpus papağanı için uygun olacaktır. Genellikle bu papağan türünün kafeslerde eş olarak beslenmesi tavsiye edilir. Eşlerine çok düşkünlerdir. Rahat ve Forpuslar için uygun ortam sağlandığında üreme daha kolay olmaktadır. Forpus papağanının tip olarak benzediği Sevda papağanı gibi beslenmektedir. Muhabbet kuşları için hazır halde satılan yemler uygun olacaktır. Hazır olarak küçük papağan yemleri de mevcuttur. Onlar idealdir ve kullanılabilir. Vitamin takviyesi yapmak isterseniz de yeşil sebzelerden verebilirsiniz. Verimli bir bakım ile rahatlıkla kafeste üreyebilirler. Kuluçkaya ise senede bir kez yatabilir. Bu süre ise yaklaşık 25 gün sürer. Tek seferde ortalama olarak 3-4 adet yumurtlayabilirler. Yavrular yumurtadan çıktıktan 1 ay sonra yuvadan ayrılabilirler.
 
Yaşını almış forpus papağanı nasıl anlaşılır?
İzmirde nereden bulabilirim forpus papağanını?

Teşekkürler
 
İnstgrmda Yalçın Kasım adında bir abi var baya fazla üretimi var onun sayfasını incele istersen yardımcıda oluyor baya muhabbetkusuuretimiankara isminde olması lazım kullanıcı adı
 
İnstgrmda Yalçın Kasım adında bir abi var baya fazla üretimi var onun sayfasını incele istersen yardımcıda oluyor baya muhabbetkusuuretimiankara isminde olması lazım kullanıcı adı
Teşekkürler..
İnceledim biraz baya iyi görünüyor da ankarada olması sıkıntı..gene bir konuşayım kendisiyle yarın.
 

Benzer konular

Geri
Üst