Karadeniz Pet

Güzel Kızımı Kaybettim...

Ali Ergün Türköz

Emektar Üye
Katılım
21 May 2018
Mesajlar
1,236
Tepkime puanı
676
n2sc91.jpg

Güzel kızım 3 gündür verdiği savaşı bugün kaybetti. Veteriner desen, kanatlıdan anlayan hiç yok denecek kadar az. Başaramadım...
 
Sağ olun hocam. Ailemize giren her canlı aile bireyi gibi kabul görür bizde. 2 yıl 3 ay olmuştu. İnsan çok alışıyor...
Aynen hocam bundan baya önce 2 haftalık kuşum ölmüştü. İnsan çok üzülüyor. Aile bireyi gibi oluyor evlerimizin neşeleri oluyorlar
 
Başınız sağ olsun.Kuşlar narin canlılar olduğu için bazı hastalıkları atlatamıyorlar.Veterinerler kuşlar konusunda bilgisiz değiller.Kuşun öleceğini biliyor fakat sahibine bunu söyleyemiyorlar.
 
başınız sağolsun gerçekten çok zor oluyor ben de ilk 2 kuşumu kaybettim çok etkilenmiştim şimdiki kızım en çok yaşayan 2.5 yaşında her gün dua ederim ömrü uzun olsun diye benim bir parçam gibi. sizi anlıyoruz ama malesef çok narinler. bir veteriner tanıdığım niye bakmıyorsunuz diye dert yandığımda şunu demişti; kuşa muayene edeceksin çok detaylı yapamıyorsun imkanlar kedi köpek gibi geniş değil parmak kadar kuştan kan mı alıyım serummu takıyım antibiyotık iğne mi yapıyım olmuyor anlasan bile en fazla ilaç verip yolluyorsun o da ya ölüyor ya yaşıyor o yüzden bakmıyorum kandırmaca gibi geliyor bakıyorum demek demişti. çok layıkıyla yapamadıktan sonra aslında hiç bakmasınlar daha iyi. bazısı bakıyorum diyor da daha kuşun cinsiyeti nasıl bakılır bilmiyor dışkısı nasıl olur bilmiyor ben anlatıyorum bir vitamin bir antibiyotik tamam güle güle bi de para alıyorlar hayvan daha kötü de olabiliyor şansına artık.
 
Konusunu açtığım kuşumu astım sıkıntısından kaybetmiştim, ciğerler son raddedeydi. Bu kuşumun ardından 3 aylık kuşumda aynı belirtiler başlamış, hastalığın 3. evresinde durumu farkedip antibiyotik tedavisine başlamıştım. İlaç ağır geldiği için uyuyor pek yem yemiyordu. Elle besleme maması yapıp yediriyordum enjektör yardımıyla. Az önce yedirirken ellerimde nefessiz kalıp can verdi. Ellerimle öldürdüm kızımı muhtemelen. Kesseniz kanım akmaz o haldeyim.
nwpxjf.jpg
 
  • Sad
Tepkiler: Kca
Bazen saglıklı kus bile beslerken ölüyor veya 3 5 saniyelik bayılmalar yaşayabiliyor...Olabiliyor,kimse isteyerek kuşa zarar vermez.Bazen hatayla insan ölüyor.

LG-M250 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Benim de oğlum son nefesini elimde verdi acınızı anlıyorum başınız sağolsun :(
 
Maalesef ülkemizde ilaç ve vitamin takviyeleri çok yetersiz ve üzerine veterinerler bilgisiz .

Hiç bir teselli acınızı hafifletmez ama sizinle beraber mutlu ve sakin bir yaşamları olmuştur ... Başınız sağolsun .
 
  • Beğen
Tepkiler: Kca

Benzer konular

Geri
Üst