Karadeniz Pet

Gaga Kenarlarında Yaralar

Taner Türk

Yeni Üye
Katılım
20 Ara 2015
Mesajlar
17
Tepkime puanı
1
Yaklaşık 3 yıllık kuşumun gaga kenarlarında sert mantar benzerı yarayalar çıkıyor daha önce bi tanesi düştüydü yenisi cikti bu ne hastalığı tedavisi nasıl yapılır yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

7XOERa.jpg

P6R48b.jpg

nmvPV1.jpg
 
Geçmiş olsun. Mantar olmuş ve çok ilerlemiş. Eczaneden Trosyd krem alın pamuklu çubuk ile her gün temizleyip yeniden sürün.

Öncelikle sağolun dediğiniz kremi kullaniyorum ama faydasını göremedim bir üretici arkadaşım mantar olmadığını egzama hastalığı olduğunu söylüyor farkli bir krem önerdi (Bepanthen) onuda denicegim.

Kullandığım kremler goz kremi hariç
82GmLA.jpg


-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:53 -->-> Daha önceki mesaj 02:32 --

Guncel +++++++

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:48 -->-> Daha önceki mesaj 10:53 --

Baska fikri olan yokmu
 
Hastalık konusunda tavsiye vermek çok zor. Önce teşhisi doğru koymak lazım sonra tedavi bunları da ancak bir veteriner tam olarak yapabilir.
Diğer yandan kuş gerçekten kötü durumda veteriner görmesi bence şart. Tekrar geçmiş olsun
 
Hastalık konusunda tavsiye vermek çok zor. Önce teşhisi doğru koymak lazım sonra tedavi bunları da ancak bir veteriner tam olarak yapabilir.
Diğer yandan kuş gerçekten kötü durumda veteriner görmesi bence şart. Tekrar geçmiş olsun

Yarın veterinere göstericem şimdilik teramycn merhem sürüyorum ve o yaralar oynamaya başladı bi kaç güne tahminimce düşecektir. inşallah düzelir 2.5 konuşan kuşum bir şey olursa çok üzülürüm teşekkürler.

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:53 -->-> Daha önceki mesaj 15:11 --

Merhaba arkadaşlar resimdeki kuşun mantar tedavisi tamamlandı merak edenler vardır işine yarayacak olanlar vardır diye böyle bir yazı yazma gereği duyuyorum.

İlk olarak mantarı fark ettiğimde Mantarlı bölgeyi pamuk veya pamuklu çubuk yardımı ile Oksijenli Su ile temizledim bunu 2-3 gün günde 1 defa olmak üzere uyguladım, Oksijenli su ile bölgeyi temizledikten sonra Terramycin deri merhemi sürdüm bu merhemi yaklaşık 2 hafta boyunca 1 haftası sabah akşam 1 haftası ise sadece akşamları olmak üzere 2 hafta sürdüm ve son 5 gün boyunca Mikrostatin Süspansiyon adlı ilacı 1 damla ağzına 3 damla suluğuna olmak üzere verdim.

Şuanda sağlık durumu gayet iyi Mikrostatin Süspansiyon adlı ilaç kuruma tedavisinde ve iç mantarlarda kullanıldığı için kuşta baya bir rahatlama oldu eski kilosuna geldi artık rahatlıkla yem yiyebiliyor.

Sorusu olan arkadaşlar çekinmeden sorabilir yardımcı olmaktan çekinmem, Teşekkürler.
 
Sağlığına kavuştuğuna sevindim. Emeğinize sağlık.
 
Geri
Üst