Karadeniz Pet

Gagada pullanma, uçamama

ersiny

Yeni Üye
Katılım
3 Tem 2018
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Arkadaşlar selamlar,

Kuşumuzun sağlığından kaygı duyduğumuz birkaç konu var, sizlere danışmak istedim.

- Birkaç haftadır farkettiğimiz bir beyazlık var gagasında. Forumda benzeri bir durumla karşılaştım, normal olduğu söylenmiş ama yine de fotoğrafla göstermek ve emin olmak istiyorum. Mantar olma ihtimalini de değerlendirerek. Bu beyazlık gittikçe ilerliyor ve içerden bakınca da sanki pullanma var.

RDkW8R.jpg

pnzdMa.jpg



- Geçtiğimiz haftalarda tatile gittik ve uzun yol olduğu için kuşu yakınımıza bıraktık. Şimdi uçamıyor, sanki gücü yetmiyor gibi. Biraz kilosu da var sanırım. Bu küskünlükten mi yoksa kilo ile ilgili önlem almalı mıyız ? Kuş biraz da durgun görünüyor.

- Son olarak, bir yakınımızın kuşunu eş almayı düşünüyoruz, bu gibi durumlarda ikinci kuşlardan dolayı küsme gibi bir davranış söz konusu olur mu ?

Teşekkürler şimdiden.
 
Kuşun ceresinde mantar var. Mavi renkte olan kısımda yani. Kabuklanma var. Oksijenli su ile temizleyip troysd kremini sürün. Bunları pamuklu çubukla yapabilirsiniz. Gagasına da hafif bir vazelin sürebilirsiniz ama çok sürmeyin, ince bir tabaka olarak sürün ki vazelini yutmasın.

Kilosu varsa uçması lazım. Bir şekilde uçma egzersizi yaptırın. Dışkısı nasıl?

O kuşla anlaşıyorlar mı? Küsme olmaz ama size olan ilgisinin bir kısmını haliyle yeni kuşa yöneltecektir :)
 
geçmiş olsun. kuş kaç yaşında? yemesi içmesi dışkısı nasıl? gün ışığında daha net karşıdan bi cere fotoğrafı atarsanız daha iyi olur bence. mantar olabilir ama başka bişey de olabilir. bikaç gün vazelin sürün. ilerlemeye devam ederse haber verin tekrar. hiç mi uçamıyor? kilodan dolayı uçamaması için önemli bi süre uçmaması gerek. bi iki hafta kafeste kalınca uçma yeteneğini kaybedecek kadar kilo alacağını sanmıyorum. kuşunuz toparladıktan sonra eş alın. size güveni varsa eş alınca çok bi değişiklik olmaz ilişkinizde.anlaşırlarsa ilgisi sizden dişiye kayabilir biraz. küsme olmaz hatta daha mutlu olur kendi türünden bi arkadaşı olduğu için. ama kuşlar eş seçer. getirdiğiniz dişiyi kabul etmeyebilir. insana alışık olan kuşlar daha da zor kabul ediyorlar eş.
 
Geri
Üst