Karadeniz Pet

Gagası uzun mu? Kesilmeli mi acaba?

Ayşenur

Yeni Üye
Katılım
11 Mar 2018
Mesajlar
27
Tepkime puanı
3
Gagası çok uzun gibi geliyor. Yuvasında gaga taşı ve mürekkep balığı kemiği var ama hala böyle. Kesmek gerekiyor mu ?
 

Ekli dosyalar

  • 20180629_164144.jpg
    20180629_164144.jpg
    561.4 KB · Görüntüleme: 54
Bana da biraz uzun geldi. Yem yerken zorlanıyor mu?
 
Gaga taşı, kalamar kemiği ve mineral blok kafeste beraber bulundurulması lazım bence. Şeklî bozuk değil ama uzun, yani muhtemelen gagasını törpüleyemiyor diye düşünüyorum. Eğer bu işi kendisi yapamıyorsa müdahale etmek lazım yoksa yaşam kalitesi düşecektir.
 
bence normal gagası. yem kırabiliyorsa bişey olduğunu düşünmüyorum. hiç kesmekle falan uğraşmayın. zor bi işlem çünkü, zarar da verebilirsiniz hayvana. eğer uzamaya devam ederse o zaman düşünürsünüz. genelde karşıdan bakınca ya da tüylerini hafif kabartınca gaganın ucundaki kıvrık kısım tüylerin arasına gömülüp tam görünmüyor, daha küçük duruyor. ama bu boyuttaki gaga bence normal.

https://i.pinimg.com/736x/28/ff/58/...7b5edf503--australian-birds-bird-pictures.jpg küçük görünen gaga

https://www.budgie-info.com/images/IMG0881.jpg normal gaga

http://farm7.static.flickr.com/6082/6047163090_afa9301fb5.jpg uzun gaga
 
O kadarda uzun degil yaa brnimkinin kursagina deycekti nerdeyse .gaga tasini kullanmasinida bilmiyodu.elimde tutup kendim kasittiriyordum isittiriyodum tasi zor alisti ama şimdi kendisi gidip kasiniyo istedigi gibi .gagasida baya normal suanda
 
Kesecekseniz çok dikkatli olun. Arkadaşımın kuşu gagası kesilirken felç geçirdi.
 
Aaaa o nasil oldu yaaaa kiyamammm
Gagası uzuyordu. Internetten baktık kesin diyordu. Birlikte biraz ucundan kestik. Sonraki ay tekrar uzadı. Arkadaşım da yine küçük bir parça kesmiş. Kuş o gün felç kaldı. Ertesi gün de acı çekerek ölmüş.
 
Gaga kesme ile felç arasında bağlantı olamaz, çünkü gagada sinir yok. Ya aşırı stres ya da tutarken yanlış bir bölgeye basınç uygulanmıştır
 
Geri
Üst