Karadeniz Pet

ilk aldığım zamanlara göre 2 aydır halsiz

Sercansari

Yeni Üye
Katılım
26 Kas 2016
Mesajlar
15
Tepkime puanı
2
Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Muhabbet kuşum havaların soğumasıyla birlikte ilk aldığım zamanlara göre 2 aydır halsiz. Kuşu aldığım kişiye sorduğumda ise tüy dökümünde olduğunu söyledi. Fakat internette okuduklarıma göre bu kadar uzun sürmemeli ve ilk geldiği zamanlara göre hiç uçamıyor, havalanamıyor bile. Veterinere götürmek istiyorum fakat bulunduğum lokasyonda hiç muhabbet kuşuyla ilgilenen bir hekim yok. Lütfen yardımcı olur musun? Şimdiden teşekkürler. NOT: vitamin olarak avilin mama olarak yumurta sarısı bebe büskivisi ve peksimet karıştırıp veriyorum.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_5560.JPG
    IMG_5560.JPG
    34.3 KB · Görüntüleme: 29
Ayaklarının ustune kalkabiliyormu yoksa hep yere yakinmi ve kanatlari hep dusukmu boyle ?
 
Kalkıyor kalkıyor hareketlerinde uçamaması dışında bi bozukluk yok şükür
 
Felç olabilme durumu nedir dicem ama ayaklarında baslardı sorun baska bisey var ama bulamadim umarim daha bilgili kisiler yardimci olacaktir
 
Ben kanadını çıkarmış yada incitmiş olmasından korkuyorum biryere sıkıştırarak falan.
 
Konularda acil, yardım, lütfen bakın gibi cümleler kullanmak forum kurallarına aykırıdır. Lütfen konu başlıklarını sorun/sorunun içeriğine uygun anlaşılır bir şekilde açalım.
 
bu başlıkta bir sorun görmedim ben sayın moderatör... muhtemelen ikinci tekil şahıs ile biten bir soru cümlesi dışında sorunu ve çaresizliğini belirtmiş ve yardım istiyor. başka nasıl başlık, konu açabiliriz ki...
 
Yok kardeşim ilk başta yardım edin lütfendi konu başlığı sonradan kendi değiştirdi
 
Video çekerseniz daha iyi tahminlerde bulunuruz. Resimden gördüğüm kadarıyla kuş hasta. Şimdiden verdiğiniz Mamayı kesin. 3 gün Suyuna 4-5 damla elma sirkesi damlatın. Mama kullanacaksanız eğer kuru hazır mamalar var onlardan kullanın. Ballı kraker falan veriyorsanız hemen kesin. Meyve vb şeker ihtiva eden bir şey vermeyin belli bir süre. Video dan sonra tekrar birşeyler öneririz.
 
Dediğiniz gibi mamayı kestim artık zaten kraker vesayire nasıl yapıldığını bilmediğim şeyler kesinlikle vermiyorum. Geçen hafta limon damlatmıştım suluğuna bu hafta sirke damlatayım o zaman. Ayrıca şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz? 2 gündür de tüy dökmeye başladı, iyice halsizleşti bir kaç saattir. Kafes zemininde uyumaya başladı. Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
 
Altını hiç kontrol ettiniz mi dışkısını rahat yapabiliyor mu ? Veya deri renginde kızarma morarma var mı ? İshal veya kabızlık var mı ?
Gerçi uyuklamaya da başlamış olması , eğer fiziksel bir sıkıntısı da yoksa , kesin hasta olduğunu gösteriyor ve üç ihtimal var. Ya Bakteriyel , ya parazitsel , yada mantar hastalığı var. Vilmectin ve Tylan adlı ilaçlardan alın Tylan bulamazsanız baytril veya kuşlar için kullanılan başka bir antibiyotik alın. Vilmettinden enjektörle bir miktar çekip ensesine 1 damla damlatın. Tylan isimli ilaçtan toz formuysa ilk gün bir suluğun 2/3 doldurup mercimek tanesi kadar katın suyuna daha sonraki günler tam suluğa yine mercimek tanesi kadar katın. Sıvı formuysa ilk gün 2/3 suluğa 1 ml katın sonraki günler tam suluk 1 ml.
Vilmectini 10 gün sonra bir damla daha damlatırsınız. Eğer 3 günde bir gelişme olmazsa tekrar yazın. Bu defa da Mantar ilacı tavsiye ederiz.
 
Son düzenleme:
Dediklerini uygulayacağım fakat arad şu hareketi yapıyor belki yardımcı olur sorunun ne olduğu konusunda
 
Daha önce gönderseydiniz ya bu hareketini. Kuşun midesi bulanıyor. kusacak gibi oluyor. Kuşta yüksek ihimalle kursak mantarı var. Antibiyotiği iptal edin Eczaneden Ronidazole isimli ilaçtan alın. İlk gün yarım suluğa 10 Damla katın. Sonraki 4 gün 7-8 damla.
Vilmectini iptal etmeyin ama. Ensesine deriye celecek şekilde damlatın.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst