Karadeniz Pet

Jako Papağanı Beslenmesi

alpdna

Yönetici
Yönetici
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
1,390
Tepkime puanı
711


Jako Papağanı Beslenmesi

Evcil hayvan beslemek başlı başına sorumluluk isteyen bir durumdur. Her şeyden önce bir canlının sorumluluğunu üstlenmek eğitiminden beslenmesine korunmasına doğala yakın ortam sağlıyarak hayvanın psikolojisini de korumalıyız.

Papağanlar doğa da beslenme için yaşamlarının bir parçası olarak yiyecek bulma yemeğe hazırlamak gibi eylemleri aktivite olarak yapmaktadır. Ancak evcil beslenen papağanlar da yiyecekler hazır geldiğinden bu aktivite yerine oyunlar hareketler eylemler geliştirmek gerekmektedir.

Pek çok papağan sahibi vakitsizlik, bilgisizlik ve uğraşmak istemediğinden Jako papağanlarının beslenmesinde tek tip hazır yiyeceklere yönelmekte ve hayvanların sağlığını da olumsuz etkilemektedir.

Daha çok çekirdek ve tahıllarla hayvanlar beslenmekte dengeli sebze ve meyve içerikli yemler kullanılmamaktadır. Oysa Jako papağanı beslenmesinde insanların dengeli ve sağlıklı beslenmesi gibi protein, karbonhidrat vitamin ve mineral dengesinin kurulması hayvanın beden sağlığının yanı sıra ruh sağlığını da etkilemektedir.

Jako papağanı beslenmesinde A vitamini ve kalsiyum önemli yer tutmaktadır, bunların doğal yönden alınması da ayrı bir öneme sahiptir. Beslenmede yiyeceklerin taze ve temiz olması uygun koşullarda saklanması ve hayvana yeterli ve tüketimine uygun şekilde verilmesi de önem arz etmektedir.

Hayvanlarımızı alıp hayatımızda yer verdiğimizde beslenmelerine sağlıklarına barınmalarına hareket etmelerine çok dikkat etmeliyiz. Hayatımızın bir parçası yaptığımız dostlarımıza gerekli özeni göstermeli sağlıklı bir şekilde bizle uzun yıllar geçirmelerini sağlayabilmeliyiz. Üzerimize aldığımız sorumluluğun ne kadar önemli olduğunun bilincinde olmak zorundayız.

Jako papağanların beslenme tarzı insanlarınkine benzemektedir.Beslenme proğramında vitaminler amino asitler en az yüzde yirmi protein ve tahıllarda yer almalıdır. Yiyecekler ve su taze olmalı küflü bayat özensiz ve tek tip besinlerden oluşmamalıdır. Hayvanların sağlıgınıda psikolojik durumlarını da dikkate almalı ve korumalıyız. Hayatımızın bir parçası olan evcil dostlarımıza ne kadar özen gösterirsek bizlerle birliktelikleri o kadar uzun süreli olur.

Beslenmede özensiz olursak maddi ve manevi değerleri yüksek olan Jako papağanları zamanla hastalanır ve ölürler. Beslenmesine özenilmeyen tek tip ve sıradan beslenen hayvanlar zamanla davranış bozuklukları tüy yolma, bağırma gibi davranışlar sergileyebilirler. Hatta ısırmaya bile başlayabilirler. Hayvanlarımızı yeni bir yiyeceğe alıştırırken de sabırlı olmalıyız. Çocuklarımıza gösterdiğimiz özeni hayvan dostlarımıza da göstermeliyiz.

Yiyeceklerini özenle seçmeli, beslenmeleri konusunda gerekirse profosyonel yardımlar almalı bilinçlenmeliyiz.Sebzesi proteini eti tahılı kuruyemişi suyu kaliteli olanlardan ve yeteri kadar vermeli sağlıklı hazırlayarak sevgiyle onlara sunmalıyız. Verdiğimiz yiyeceği özenle;

hazırlayarak çeşitlendirmeliyiz, onlarında birer canlı olduğunu sadece doyurmak amaçlı beslemediğimizin bilincinde olmalıyız. Yoksa bizle olan birliktelikleri hayvanlara eziyet halini almamalı ve birlikteliğimiz bir zevke ve mutluluğa dönüşmelidir. Zaten doğal ortamından kopardığımız canlılara eziyet etmiş ve kötülük yapmış oluruz. Vaktimiz ve ekonomik gücümüz düzgünce ve yeterli bakabilecek oranda değilse hiçbir canlıya eziyet vermeden onun hayatında sıkıntı yaratmadan kendisi ile birlikteleğimizi sonlandırmalıyız.
 
Sebzesi,eti,tahılı,kuruyemişi derken bunları hazır papağan yemi olarak mı yoksa taze olarak elden mi vermeliyiz.Örneğin taze marul,taze fasulye,elma v.b. gibi.
 
selamlar, öncelikle hoşgeldiniz
taze olarak verebilirsiniz.
 
Acaba bir önceki gönderdiğiniz pelet yemle ilgili mesajınızı tekrar gönderebilir misiniz acaba efendim,yanlışlıkla sildim.Kusuruma bakmayınız ne olursunuz.
 

Benzer konular

Geri
Üst