Karadeniz Pet

Kafesin etrafına felaket yem ve toz dökülüyor:(

Ladybird

Meraklı Üye
Katılım
1 Kas 2017
Mesajlar
125
Tepkime puanı
14
Aldığım çifthaneye uygun tül bulamadım.Akıllı yemlik takılır demişlerdi ama bendeki akıllı yemlik takılmıyor.Ha gerçi kuşlarım iki taneyken ve tülleri varken bile aynen batıyordu kafesin çevresi.Herşey iyi güzel de bu kuş olayında etraf fena batıyor.Nereye koyacağımızı şaşırdık.Masada olmadı,yerde olmadı,büfenin üstü olmadı.Toz ,kum,tüy,yem kabuğu heryer.:/ Hem yumurta beklerken rahatsız etmemek gerekiyor ama hergün elektrikli süpürge açıyorum kafesin etrafında.Nasıl başa çıkılır bununla bilemedim...
 
Tul veya ince kumas alip kendiniz dikebilirsiniz. Ben gunde en az uc kere elektrikli supurge ile temizliyorum, alistilar sese.
 
Bu etrafı pisletme sorununa bende çözüm bulamadım. Tül yetersiz kalıyor akıllı yemliğe vs. sahip değilim yedikleri yem değilde dal darı çok dökülüyor. Bende altlarına çarşaf serdim döküldükçe çırpıyorum. Kafes üzerinde oynuyorlar genelde o esnada da tüle dışkılıyolardı onada uzunlamasına tuvalet kağıdı serdim 6 yaprak onuda değiştiyorum kafesi temizledikçe. Hoş bi görüntü olmuyor tabi ama şaşaalı bi kafes alana kadar idare edicez :))
 
Ben yukarıda linkini verdiğim kafesi almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Hanımdan bir ton laf işitiyorum :D
 
Ben şarjlı süpürge kullanıyorum çok işime yarıyor özellikle tüy dökümü dönemlerinde.Buna rağmen yinede olacaktır tülde kullansanız bunu sıfıra indirmek imkansız.Tülün şöyle bir dezavantajı var tozun büyük bir kısmı içerde tuttuğu için kuşta ilerrde solunum yolu rahatsızlıkları çıkmasına sebep olma ihtimali var.Yani kafesin etrafını ne kadar kapatır tozu içine hapsedersek ona göre kafes temizliği isteyecektir.Gülü seven dikenine katlanır ama inanın bir kedi köpekten daha rahat temizliği.Kafesiniz boyutları nedir büyük boy tüller nette çok gördüm ben =?
 
Geri
Üst